Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради запустили автономну кисневу станцію

Дата: 15.04.2021 14:23
Кількість переглядів: 1248

В КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради у рамках співпраці з Національною службою здоров’я України встановили автономну кисневу станцію для лікування хворих на COVID – 19.

Обладнання дозволить лікарні генерувати кисень зі звичайного повітря, та подавати медичний кисень до ковідних ліжок по киснепроводу, а впродовж 3 – 4 днів відбудеться підключення стаціонарних ліжок які знаходяться в провізорному та терапевтичному відділеннях, - говорить в.о. головного лікаря КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради Ігор МУРАВСЬКИЙ.

За годину система здатна відфільтрувати 150 літрів за хвилину готового до використання кисню.

Більшість важких хворих із COVID-19, які потрапляють до лікарні, потребують кисневої підтримки, від сьогодні у нашій громаді вирішена проблема з постачанням кисню, адже раніше ми постійно привозили його з інших населених пунктів країни, -наголошує Знам’янський міський голова Володимир СОКИРКО.

Киснева станція працює цілодобово і самостійно контролює витрати кисню, що дає змогу безперебійно забезпечувати потребу лікарні в кисні, відповідно до завантаження. Якщо споживання кисню припиняється, станція переходить в режим «очікування», а за потреби розпочинає роботу самостійно.

Киснева підтримка критично важлива для хворих, у яких внаслідок COVID-19 розвивається киснева недостатність тому беручі до уваги постійне зростання кількості хворих на COVD – 19 в грудні місяці 2020 року було закуплено 108 кисневих концентраторів, що дасть можливість надавати медичну допомогу безперебійно навіть в ситуації, коли медичне обладнання виходить з ладу.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень