Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва

Дата: 15.04.2021 09:38
Кількість переглядів: 1247

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, під головуванням голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва Романа Кондратьєва, 13 квітня 2021 року розпочала роботу зазначена постійна комісія, під час засідання якої розглянуто окремі проєкти рішень, що запропоновані міським головою винести на розгляд дев’ятої сесії Знам’янської міської ради  Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання.

Комісією також рекомендовано додатково включити до порядку денного чотири проекти рішень щодо майна комунальної власності (продовження договорів оренди аптечних пунктів – 3, передача в оперативне управління – 1). 

 Начальник фінансового управління Олена Лепетко представила на розгляд депутатів питання щодо внесення змін до міського бюджету, які стосуються, у тому числі, розподілу коштів вільного залишку, що утворився станом на 01.01.2021 року. Депутати детально зупинилися на пропозиціях щодо збільшення фінансування кожної галузі. У ході обговорення звернуто увагу на необхідність:
·    забезпечення комплексного підходу під час реалізації капітальних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства та повного завершення робіт на них;
·    пропорційного розподілу коштів, що виділяються на участь у змаганнях з олімпійських видів спорту районного та обласного рівнів;  
·    раціонального та ефективного використання коштів місцевого бюджету.
Комісією рекомендовано також, у подальшому, при поданні пропозицій щодо виділення коштів на виготовлення ПКД, надавати розрахунки їх вартості.

За результатами розгляду інформацій про стан виконання депутатських запитів, звернень, рішень та протокольних доручень міської ради, депутатами запропоновано звернути увагу виконавців запитів та звернень на необхідність безпосередньої комунікації з депутатами міської ради, а також забезпечення інформативності, обґрунтованості відповідей із  зазначенням алгоритму дій вирішення піднятого питання.

Депутати рекомендували винести на розгляд міської ради проекти рішень «Про затвердження Положення про відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради» та «Про внесення доповнень до міської цільової комплексної програми розвитку закладів освіти міста на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 26 грудня 2018 року №1750».

У ході розгляду проєкту рішення «Про хід виконання Програми енергоефективності  м. Знам’янка на 2019-2022 роки за 2020 рік та затвердження Програми енергоефективності Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2025 роки» відбулося обговорення основних завдань та викликів, що стоять наразі під час реалізації заходів з енергоефективності та енергозбереження. Членами постійної комісії було піднято питання щодо:

·    розширення видів заходів/проектів з енергозбереження;
·    стимулювання та заохочення до участі у державних програмах з енергоефективності та енергозбереження ОСББ міста;
·    забезпечення юридичного супроводу, інформаційної кампанії, співфінансування з місцевого бюджету під час реалізації заходів з енергозбереження для будинків, де функціонують ОСББ.

Депутатами розпочато розгляд питань регулювання земельних відносин. У зв’язку з відсутністю необхідного для роботи комісії кворуму (відсутня більшість від загального складу комісії – 4 депутати, що мають право приймати рішення), у роботі комісії оголошено перерву до 14.00 год. 15.04.2021р.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради - члени постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва Роман Кондратьєв, Юрій Григораш, Анатолій Тесленко, Наталія Балик, Тетяна Захарчук, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради, в.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради Ігор Муравський, директор ФГ «МАТВЄЄВ» Ігор Матвєєв.     

Відділ забезпечення діяльності міської ради
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень