Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 13.04.2021 11:47
Кількість переглядів: 1198

За участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту (голова Володимир Джулай).

До порядку денного засідання комісії були включені питання, що запропоновані до розгляду на черговій дев’ятій сесії міської ради (крім питань регулювання земельних відносин), а також питання, що стосується профілю роботи комісії та включено до її плану роботи на квітень, а саме: «Про роботу соціальних закладів в громаді та їх розвиток у 2021-2025 р.р.».

Під час розгляду проектів рішень щодо затвердження Положень про відділи, депутатами було запропоновано внести ряд доповнень та змін до даних документів, що стосувалися повноважень та функцій відділів.

З метою подальшого удосконалення роботи галузі охорони здоров’я Знам’янської міської територіальної громади, на виконання рішення міської ради від 28.01.2021 р. №49, членам комісії було представлено на розгляд основні заходи щодо реалізації Галузевої програми розвитку “Охорона здоров’я” Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 28 січня 2021 року № 49. За результатами розгляду, депутати погодили запропонований проект рішення та рекомендували винести його на розгляд міської ради.

Членами комісії було погоджено внесення доповнень до Міської цільової комплексної програми розвитку закладів освіти міста на 2019-2021 роки та до Міської цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки.

Під час обговорення проекту Положення про порядок призначення та виплати стипендій за високі спортивні досягнення, комісією підтримано пропозицію постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва  щодо збільшення суми стипендій за ІІ та ІІІ місця у ІІ категорії  (чемпіонати світу та Європи серед спортсменів усіх вікових груп, розіграші Кубків світу та Європи, Гран-Прі, Всесвітні шахові Олімпіади, Всесвітні Універсіади, інші міжнародні змагання, що включені до календарних планів федерацій інвалідів з відповідних нозологій).

Депутати взяли до відома інформацію про депутатські звернення депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області восьмого скликання, що надійшли станом на 01.04.2021 року; про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради, затверджених протягом грудня 2020-березня 2021 року; про стан виконання депутатських запитів за 1 квартал 20021 року. Звернули увагу на необхідність безпосередньої комунікації виконавців запитів та звернень з депутатами міської ради. 

Начальник управління соціального захисту населення Алла Волошина та директор територіального центру ( надання соціальних послуг) м.  Знам’янка Тетяна Костікова коротко зупинилися на питаннях роботи підпорядкованих їм закладів, окреслили основні завдання, що постають перед працівниками у ході реалізації на території громади Закону України «Про соціальні послуги». Відмічено збільшення навантаження на працівників, що пов’язано, як із збільшенням території обслуговування, так і значною кількістю змін до законодавства. Піднято питання компенсації вартості проїзду громадським транспортом для соціальних працівників, що надають послуги по обслуговуванню вдома; придбання автомобіля для територіального центру.

Під час розгляду питання внесення змін до міського бюджету члени комісії зупинилися на пропозиціях, що стосуються профільних галузей – охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту, молоді та спорту. За результатами обговорення, надано висновки та рекомендації до проекту рішення. Також, визначено перелік питань, що потребують додаткового фінансування та слід розглянути в подальшому при розгляді питання внесення змін до міського бюджету у разі перевиконання його дохідної частини.    

Депутати розглянули й інші питання порядку денного. За результатами роботи надано висновки та рекомендації комісії, які направлено відповідальним виконавцям для розгляду.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради - члени постійної комісії  з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимир Джулай, Світлана Бойко, Оксана Войчишина, Вікторія Гмиріна, Олексій Луц, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва Роман Кондратьєв, заступник голови постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва Тетяна Іваськів, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради, в.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради Ігор Муравський.    

Відділ забезпечення діяльності міської ради


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень