Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва

Дата: 13.04.2021 10:43
Кількість переглядів: 1144

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, під головуванням голови постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва Нелі Данасієнко відбулося засідання зазначеної комісії міської ради.

Комісія розглянула питання, що запропоновані міським головою до розгляду на черговій  дев’ятій  сесії міської ради  (крім питань регулювання земельних відносин).

Депутати обговорили проекти рішень щодо майна комунальної власності, внесення доповнень до цільових програм, затвердження положень про окремі відділи та управління та інші.

Під час обговорення проекту Положення про порядок призначення та виплати стипендій за високі спортивні досягнення, комісією підтримано пропозицію заступника голови постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва  Тетяни Іваськів щодо збільшення суми стипендій за ІІ та ІІІ місця у ІІ категорії  (чемпіонати світу та Європи серед спортсменів усіх вікових груп, розіграші Кубків світу та Європи, Гран-Прі, Всесвітні шахові Олімпіади, Всесвітні Універсіади, інші міжнародні змагання, що включені до календарних планів федерацій інвалідів з відповідних нозологій).

Депутати взяли до відома інформації про депутатські звернення депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області восьмого скликання, що надійшли станом на 01.04.2021 року; про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради, затверджених протягом грудня 2020-березня 2021 року; про стан виконання депутатських запитів за І квартал 20021 року. У ході обговорення даних питань звернуто увагу керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Знам’янської міської територіальної громади на необхідність неухильного дотримання вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» щодо термінів розгляду та надання відповідей на питання, порушені у депутатських запитах та зверненнях.

Детально зупинилися на проєкті рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2020 року №41 «Про бюджет Знам’янської міської  територіальної громади на 2021 рік»», яким передбачено розподіл коштів вільного залишку. Депутати обговорили зміни, що пропонуються. Зупинилися на питаннях необхідності додаткового фінансування міської лікарні; збільшення матеріальної допомоги, що надається за рахунок коштів бюджету громади комісією «Турбота та милосердя»; поточних та капітальних ремонтів об’єктів благоустрою; розробки програми ремонту ліфтів;  зменшення вартості робіт по ремонту тротуару по вул.Привокзальній за рахунок придбання малих архітектурних форм окремо тощо. 

Враховуючи нагальну потребу у прийнятті рішень щодо оренди приміщень  КНП «Знам’янська  міська  лікарня  ім. А.В. Лисенка»  Знам’янської міської ради для розміщення аптечних пунктів, комісією рекомендовано додатково включити до порядку денного чергової сесії міської ради три проекти рішень про надання згоди КНП «Знам’янська  міська  лікарня  ім. А.В. Лисенка»  Знам’янської міської ради на продовження дії договору оренди:

 нежитлового приміщення першого поверху головного корпусу по вул. Гагаріна, 27-Т для розміщення аптечного пункту;

 нежитлового приміщення першого поверху терапевтичного корпусу по вул. М. Грушевського, 15 для розміщення аптечного пункту (цілодобового);

приміщень по вул. Гагаріна, 27-Т для розміщення  аптечних  пунктів. 

З метою здійснення повноважень щодо управління об’єктом комунальної власності, а саме:  нежитловою будівлею (адміністративне приміщення колишньої Знам’янської Другої селищної ради по вул. Перспективна, 51 у смт. Знам’янка Друга), комісією рекомендовано включити в порядок денний проект рішення «Про  передачу приміщень комунальної власності в оперативне управління».

За результатами роботи комісією надано висновки та рекомендації.

Проводилася он-лайн трансляція засідання. З ходом проведення комісії кожен має можливість ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Міська рада. Он-лайн трансляція засідань постійних депутатських комісій міської ради».

У роботі комісії взяли участь депутати міської ради – члени постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва Неля Данасієнко, Тетяна Іваськів, Людмила Семиніна, Ольга Бойчук, Олег Кузін, Олександр Роздобудько, Ігор Качанов, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради, в.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради І.Муравський.    

Відділ забезпечення діяльності міської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень