Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

17 квітня 2021 року відбудеться загальнодержавний «День довкілля»

Дата: 12.04.2021 10:35
Кількість переглядів: 1101

З метою пропаганди охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, приведення до належного санітарного стану території міста, відповідно до Указу Президента України від 06.08.1998 р. № 855 «Про день довкілля» та розпорядження  міського  голови  від    протягом березня -  квітня  2021  року,  в  рамках   всеукраїнської  акції  «За чисте довкілля», в місті проводяться весняні заходи з благоустрою та озеленення територій  а 17 квітня 2021 року відбудеться загальнодержавний  «День довкілля».

Мешканцям міста Знам`янка, смт. Знам`янка Друга, сіл Водяне, Петрове, Новоолександрівка та Сокільники, головам квартальних та будинкових комітетів, головам правлінь ОСББ та ЖБК, приватним підприємцям та керівникам підприємств, установ і організацій усіх форм власності та сільгоспвиробникам в цей період необхідно організувати заходи по наведенню відповідного санітарного порядку на власних, орендованих і закріплених територіях,  на прибудинкових та  прилеглих територіях. 

Додатково повідомляємо, що у відповідності з «Загальними положеннями санітарного очищення м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та с. Водяне» та «Схемою санітарного очищення м. Знам’янка,  смт. Знам’янка Друга та с. Водяне»

Усі землекористувачі власними силами забезпечують утримання в належному санітарному стані території, що знаходяться у їх землекористуванні, а також прилеглі території, які розташовані між проїжджими частинами вулиць та земельними ділянками землекористувачів. У цьому питанні взаємовідносини між сусідами регулюються на основі існуючих меж, які умовно продовжуються до проїжджої частини вулиці.

У разі відсутності у землекористувача сусідів, він утримує в належному санітарному стані полосу шириною не менше 10 метрів,  а у випадку межування з лісовим масивом – 100 метрів. Крім цього, біля магазинів, торгових  павільйонів або лотків будь-якого призначення власником повинна бути встановлено не менше однієї урни для сміття.  

Утримання в належному санітарному стані територій, вказаних в п. 3,4, передбачає: викошування бур’яну, прибирання сміття, снігу та льоду з тротуарів та пішохідних доріжок, посипання їх піщано-соляною сумішшю та реагентами.

Звертаємо увагу про заборону спалювання сміття, сухої трави та стерні для запобігання пожежам, знищення гнізд птахів та дрібних звірів, забрудненню шкідливими речовинами навколишнього природного середовища !

В умовах карантинних обмежень дотримуйтесь безпечної дистанції між людьми та обов`язкового носіння масок.
 Бережіть здоров`я - своє та оточуючих !

Управління містобудування, архітектури на житлово-комунального господарства Знам`янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень