Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Професіоналізм та значний досвід на користь громади!

Дата: 31.03.2021 15:05
Кількість переглядів: 1328

Фото без описуПротягом першого кварталу поточного року міська Організація ветеранів України за участі Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, секретаря міської ради Вікторії Зеленської, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів організувала ряд заходів.

На початку року відбулося  обговорення Угоди про співпрацю міської ради, виконкому та міської Організації ветеранів України, а на спільній нараді президії міської Організації ветеранів України (голова Ганна Бабійчук)  з керівництвом міста (Знам’янський міський голова  Володимир Сокирко, секретар  міської ради  Вікторія Зеленська, заступник міського голови Дмитро Молодченко)  Угода була підписана. В обговоренні Угоди увага була націлена на вирішення наболілих питань для ветеранів, а саме:

  1. Забезпечити виконання ЗУ «Про соціальні послуги», який вступив в силу з січня 2020р
  2. Прискорити закінчення ремонту Терцентру (вул.Церковна) з метою збільшення можливості розширення видів послуг (реабілітаційних, юридичних, культурно-масових, спортивного напрямку) для людей похилого віку, ветеранів.
  3. Продовжити роботу клубу «Діалог»(зустрічі з ветеранами  колишніми–керівниками  для врахування їх пропозицій із досвіду роботи по розбудові міста.
  4. Організувати реконструкцію Меморіального кладовища  під гаслом «Ніхто не забутий – ніким не забутий» (замовити проектно-кошторисну  документацію і т.д.)
  5. Відкрити у місті  стаціонарний будинок для ветеранів з цілодобовим проживанням (визначитись із приміщенням, зробити розрахунки  і т.д.)
  6. Поновити традицію привітань ювілярів (80,85,90,95,100р.р. і т.д.) на рівні керівництва міської ради, міськвиконкому, міської ветеранської організації. (друкування привітальних листівок за двома підписами, виділення коштів для подарунків).
  7. Організовувати культурно-спортивні масові заходи для літніх людей в парку відпочинку , по мікрорайонах міста , в установах міста, в закладах культури та спорту (виставки, огляди - конкурси, робота клубів).
  8. Забезпечити роботу координаційної ради  міськвиконкому з підтримки волонтерського руху
  9. Прискорити вирішення питання виборів керівника лікарні та надання якісних медичних послуг.
  10. Взяти на контроль питання своєчасного забезпечення ліками ветеранів, які користуються послугами страхових компаній

Виконавці по кожному пункту Угоди кожної сторони визначені і отримали копії затвердженої Угоди.

Співпраця продовжилася. На черговому засіданні виконавчого комітету затвердили список для привітань ювілярів, яким виповнилось  90, 95 років і матеріальне їх заохочення. На наступному черговому засіданні виконавчого комітету буде розглядатися проєкт рішення щодо затвердженя списка ювілярів, яким виповнилось  80 та 85 років.

Фото без описуЗгідно умов виконання Угоди було  організовано захід  до святкуванні 8 Березня – Міжнародного Жіночого Дня. Керівництво міста: заступник міського голови та секретар міської ради ( Дмитро Молодченко та Вікторія Зеленська) вшанували жінок з ветеранського активу щирими словами подяки за організацію волонтерської роботи в первинних ветеранських організаціях, за тісний зв’язок з керівництвом підприємств , організацій, де працювали і стали їх помічниками при вирішенні проблем людей старшого покоління.    

А концерт  подарований самодіяльним колективом  локомотивного депо (керівник Валентина Половко) підняв святковий настрій. 

Від  народного депутата Олеся Довгого із словами привітань долучилася його помічник Алла Трубченко.  
           
На звернення керівництва міської лікарні на вирішення наболілого питання щодо створення умов розміщення первинної і вторинної ланки обслуговування паціентів в міській лікарні, відбулося позачергове засідання президії міської Організації ветеранів України ( голова Г.Бабійчук, заст.голови Л.Горященко,  члени президії – З.Шиян, О.Антоненко, В.Половко, М.Василашко, Т.Пояркова, Л.Вородіна, О.Павленко, О.Гундаренко, Г.Ісаєва, В.Сердюк, І.Смуглій ). 

Вислухавши головного лікаря первинної ланки  Руслана Пушкаренко, в.о. головного лікаря Ігоря  Муравського, заступника міського голови Дмитра Молодченко, членів президії було рекомендовано:       
 - виходячи із потреб пацієнтів створити умови для зручності їх прийому та лікування, ввічливого та оперативного обслуговування, домогтися високого рівня оснащення медичною апаратурою та її наближення  до первинної ланки та лікувальних установ, використовуючи сучасні технології, забезпечувати електронним  зв’язком пацієнта, сімейного лікаря та лікаря другої ланки, 

Фото без описуТакож, на президії розглянуто звернення дочки Васалатій Бориса Гавриловича та його дружини - Ніни Ілларіонівни, які отримують платні послуги вдома від Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Знам’янка про взяття їх на безкоштовне обслуговування. 

Згідно нового Закону України «Про соціальні послуги», який вступив в силу з 1 січня 2020 року, враховується сукупний дохід сім’ї, а діти , які не проживають з батьками, до уваги при розрахунках, не беруться. 

Цьому питанню своєчасно не приділялося достатньо уваги і перевірку виконання нового Закону «Про соціальні послуги» взяв на себе член президії, заступник міського голови – Дмитро Молодченко. 

Як результат, на сьогодні всі отримувачі соціальних послуг вдома (до 60 осіб)  повідомлені про дію нового Закону та їх право: після вияснення рівня сукупного доходу, зможуть отримувати послуги безкоштовно, диференційовано чи платно. Сам механізм прописаний у відповідній Постанові Кабінету Міністрів  №_587 від 01.06.2020 р. .  З цього питання відбулася нарада під керівництвом Знам’янського міського голови Володимира Сокирко і дані конкретні доручення директору територіального центру.
    
На президії  також затверджені пропозиції до міських заходів по відзначенню Дня Перемоги – 9 Травня і направлені до міськвиконкому:

  • організувати упорядкування пам’ятних місць поховання захисників Вітчизни на території Знам'янської міської територіальної громади;
  • організувати покладання квітів до місць вшанування захисників Вітчизни;
  • підготувати листи запрошення на підприємства різних форм власності для участі в загальноміському заході вшанування визволителів;
  • підготувати вітальні листівки, сувеніри, продуктові набори учасникам бойових дій та забезпечити їх вручення керівництвом міста та ветеранською організацією, виходячи із стану здоровья (вдома або при проведенні заходів);
  • провести урочисту зустріч учасників бойових дій з керівництвом міста та ветеранської організації за святковим столом;
  • у навчальних закладах провести «уроки мужності»;
  • відремонтувати,  пошкоджене в зимовий час погодними умовами, місце проведення заходів на галявині «Ветеран»;
  • організувати до Дня Перемоги висвітлення матеріалів, присвячених Другій Світовій війні, у музеях та музейних кімнатах;
  • в засобах масової нформації організувати висвітлення бойових подвигів та життєвих досягнень учасників війни;
  • спланувати проведення реставраційних робіт на Меморіальному кладовищі, виготовивши  проектно-кошторисну документацію в цьому році.

Організацію виконання Угоди взято на контроль обома сторонами, про що буде повідомлено за результатами 1-го півріччя поточного року

Знам’янська міська організація ветеранів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень