Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спеціалістами Держпродспоживслужби Кіровоградщини проведено навчально-дискусійний семінар для суб’єктів підприємницької діяльності Знам’янської громади у сфері торгівлі та послуг з питань застосування та дотримання чинного законодавства

Дата: 30.03.2021 10:55
Кількість переглядів: 1443

Фото без описуЗ метою підвищення рівня поінформованості представників бізнесу про вимоги законодавства спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини розробили план заходів з налагодження комунікаційної та інформаційної роботи з суб’єктами підприємництва. Згідно з планом у м. Знам’янка, за участі Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліани Пересадченко пройшов навчально-дискусійний семінар для суб’єктів підприємницької діяльності у сфері торгівлі та послуг з питань застосування та дотримання чинного законодавства.

Начальниця відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту споживачів Лілія Буднікова поінформувала підприємців про їхні права і обов’язки при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) та ознайомила з основними вимогами статей 8, 9 Закону України «Про захист прав споживачів» у частині придбання споживачем товару належної чи неналежної якості. Також доповідач надала інформацію щодо впровадження змін у законодавстві про захист прав споживачів. Зокрема, про набрання чинності ст. 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно до якого всі суб’єкти господарської діяльності зобов’язані здійснювати обслуговування споживачів, надавати інформацію про товари й послуги українською мовою.

Начальник відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Сергій Горовой зосередив увагу підприємців на необхідності дотримання технічних регламентів під час продажу непродовольчих товарів, особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах до маркування товару, супровідних документів тощо.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Руслан Крайносвіт наголосив на дотриманні суб’єктами господарювання законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та вимог до оформлення супровідних документів на продукцію. Доповідач зупинився на основних процедурних складових проведення перевірок з питань безпечності харчових продуктів, застосуванні санкцій до суб’єктів господарювання в разі виявлення порушень, ознайомив підприємців із процедурами, заснованими на принципах НАССР.

Присутні на зустрічі представники бізнес-громадськості взяли активну участь в обговоренні питань та отримали кваліфіковані відповіді фахівців стосовно вирішення конфліктних ситуацій зі споживачами, які можуть виникати під час здійснення підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що на офіційному вебсайті Держпродспоживслужби Кіровоградщини створений розділ ФОП-ІНФО, який наповнюється роз’яснювальними матеріалами для представників бізнесу. Також можна отримати консультацію спеціалістів, звернувшись за адресою: м. Кропивницький, вул.Тараса Карпи, 84; тел.(0522) 32 13 51.

http://kr.consumer.gov.ua/index.php/component/k2/item/1553-pidpryiemtsiam-znamianky-roziasnyly-pytannia-zakhystu-spozhyvachiv



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень