Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Звернення Знам’янського міського голови Володимира Сокирка щодо дотримання правил благоустрою, протипожежної безпеки та утримання в належному санітарному стані території Знам’янської громади

Дата: 26.03.2021 16:42
Кількість переглядів: 1523

Фото без описуШановні  мешканці громади! Знам’янська міська територіальна громада для кожного із  нас  є  спільним місцем проживання, і для тих, хто проживає тут з дня народження, і для тих, хто завітав до нас з іншого населеного пункту і обрав нашу громаду для свого подальшого життя. 

Тому кожен з нас не може залишатися байдужим до того, якими вулицями він ходить, які краєвиди бачить і яким повітрям він дихає. Адже від того, як ми сприймаємо нашу громаду залежить і те, як її сприймають її гості та який імідж вона матиме за своїми межами.

Зазвичай, коли говорять про гарне і впорядковану громаду та добре організований лад в ній - вживають слово «комфорт». І одним із показників комфортності місця проживання та  впорядкованості території громади - чистота та охайність на її вулицях, в парках, скверах, прибудинкових територіях, екологічна та протипожежна безпека, свідоме ставлення до  благоустроєних об’єктів та в цілому до благоустрою. 

Все це  вимагає конструктивного об`єднання інтересів міської влади та самих мешканців, і найголовніше, доброї волі людей, їх бажання не просто бачити нашу Знам’янську громаду красивішою та гостинною, а й приймати постійну участь у підтриманні порядку, чистого екологічного середовища, безпечного санітарного стану, збереженні та примноженні її благоустрою.

Для проведення цієї діяльності не потрібно багато зусиль. Найважливіше тут свідомість людей. Як то кажуть чисто не там, де прибирають, а там де не смітять. І якщо ми з вами не будемо дотримуватися цього правила, то скільки б доброго і хорошого не було б зроблено комунальними службами, ми ще неодноразово зможемо побачити картину розкиданого сміття в парку, скверах і, навіть біля урн. І це вже не кажучи про пошкоджені квіти, зламані гілки дерев, пошкоджені лавочки тощо… 

Погоджуєтесь, що такі систематичні явища, звичайно ж, не можуть прикрашати нашу територіальну громаду?

Звісно, в нашій громаді вистачає прикладів і постійного, ідеального порядку біля  житлових і багатоповерхових будинків, а також позитивної діяльності щодо благоустрою окремих території громади окремими установами, організаціями, підприємствами, громадськими організаціями, активними мешканцями громади.  Хочу подякувати та висловити слова шани всім таким господарям, яких важко перерахувати в цьому зверненні.

І у мене є надія, що всі ці добрі традиції та починання підтримають всі установи, підприємства, а також мешканці нашої Знам’янської громади.  Як Знам’янський міський голова, я просто впевнений в тому, що поступово наші мрії бачити щодня чисті озеленені вулиці, тротуари,  охайні клумби, впорядковані території  біля будинків, в парках, скверах стануть  реальністю. 

Проживаючи разом єдиною громадою, ми маємо берегти те, що зроблене руками наших старших поколінь, примножувати наші сьогоднішні  досягнення та дбати про  майбутні успіхи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень