Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині педагогічні працівники обговорювали тонкощі проведення профорієнтаційної роботи

Дата: 16.03.2021 15:23
Кількість переглядів: 273

Фото без описуДнями, для педагогічних працівників відділу освіти, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради, фахівцями Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості було проведено методичний семінар з питань організації профорієнтаційної роботи.

Під час семінару обговорювались питання професійної орієнтації та професійного самовизначення школярів, формування у них стійких професійних інтересів і правильно мотивованих професійних намірів.

«Профорієнтаційна робота сьогодні є обов’язковою складовою шкільного життя, оскільки вибірпрофесії – завдання складне і не завжди під силу підлітку. Тому шкільний вчитель може не тільки допомогти зробити конкретний вибір, але й, протягом декількох років, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу до певного виду професійної діяльності», – наголосила Людмила Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості.

Учасники заходу мали можливість опрацювати питання ефективності методів і форм профорієнтаційної роботи, а також використання тренінгів як важливого інструменту проведення профорієнтаційного уроку у закладах загальної середньої освіти.

Фото без описуСеред іншого було узгоджено основні напрямки співпраці, визначено пріоритетні завдання щодо профорієнтації молоді. Присутні наголосили на важливості реалізації системного підходу у проведенні профорієнтаційної роботи з учнями та наданні  їм необхідних знань для орієнтації у світі професій.

Захід пройшов у форматі живого спілкування. З педагогами було узгоджено шляхи подальшої співпраці з питань професійного самовизначення учнів.

Цього ж дня відбувся профорієнтаційний урок, під час якого майбутні випускники розглянули складові успішного професійного вибору, отримали інформацію про професії, їх класифікацію, вимоги до людини, типові помилки при виборі професії та ін.

Людмила Базюк, провідний фахівець

відділу активної підтримки безробітних

Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень