Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

14 березня Україна вшановує мужність та героїзм захисників своєї незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, українських добровольців

Дата: 12.03.2021 14:07
Кількість переглядів: 1266

Фото без опису14 березня Україна вшановує  мужність та героїзм захисників своєї  незалежності, суверенітету і  територіальної цілісності, українських добровольців.   В цей день 2014 року перші  500 бійців- добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького – добровольче  формування Національної гвардії України.

З перших днів бойових дій у зоні АТО багато наших земляків- добровольців приєдналися до лав Збройних Сил України. Попри великі проблеми з амуніцією, технікою, важкими побутовими умовами, вони прийняли на себе перші удари агресора і гідно витримали їх, втративши численних побратимів.

Цими дня багато добровольців повернулись до мирного життя і готові ділитися спогадами та досвідом з учнівською молоддю нашого міста. Мета цих зустрічей – виховувати здобувачів освіти у дусі любові до України та почуття гордості за українських добровольців.

Фото без опису12 березня здобувачі освіти 9 і 10 класів навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2-ліцей» зустрілися із радником міського голови з питань АТО Володимиром Мухуровим та нашими земляками – добровольцями Олександром Чипликом, Денисом Вороновим та Олександром Баєвим. За плечима цих, на перший погляд, звичайних хлопців -  бої у «найгарячіших» точках, так званого, сектору М:  Мар’їнка, Широке, Волноваха… Два Олександри і Денис були бійцями добровольчого батальйону «Фенікс» 79-ї десантно- штурмової бригади. Добровольці розповідали  про військову справу, про те, наскільки багато має знати і вміти сучасний військовий. Вони продемонстрували і навіть дали можливість приміряти деталі солдатської амуніції: бронежилет і шолом. 

Фото без описуУчасники зустрічі поклали квіти до меморіальної дошки українського добровольця Катерини Носкової та зробили спільне фото на добру згадку.

Вітаємо всіх українських добровольців зі святом. Дякуємо їм за доблесть, героїзм і витримку. Бажаємо їм здоров’я і  гідного визнання від держави.

Заступник директора з виховної роботи НВК "Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей"
Вікторія Маслюкова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень