Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Підготовка до проведення пробного ЗНО у 2021 році

Дата: 09.03.2021 16:20
Кількість переглядів: 1169

Фото без описуНаприкінці кожного навчального року перед випускниками 11-х класів постає питання закінчення школи та вступу до омріяних вищих навчальних закладів для здобуття вищої освіти. Обов’язковою умовою для вступу є складання тестування – процедури зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). 

У Знам’янській міській територіальній громаді 10 квітня 2021 року буде забезпечено роботу пункту пробного незалежного оцінювання, на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія». Планується організація роботи 17 аудиторій по 15 осіб, з усіх предметів пробного незалежного оцінювання. За організацію роботи пункту пробного незалежного оцінювання призначені відповідальні особи. Забезпечуватиме роботу пункту тестування адміністрація та педагогічні працівники закладу, які вже мають значний досвід у проведенні процедури ЗНО.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця. Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. У нашій громаді 34 учні 11-х класів виявили бажання скласти пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Учні, які виявили бажання брати участь в пробному тестуванні, матимуть можливість:
•    ознайомитись із стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року;
•    виконати пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
•    дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;
•    отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);
•    психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
•    навчитися ефективно розподіляти час;
•    оцінити свій рівень навчальних досягнень.

У цьому році вартість платної послуги із проведення пробного ЗНО склала 246 грн. 

З огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник мав можливість вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мов) відбудуться 10 квітня 2021 року.

Окрім участі в пробному ЗНО з одного з навчальних предметів, кожний зареєстрований учасник / кожна зареєстрована учасниця зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів. Отже, у 2021 році можна буде і ознайомитися з процедурою проведення ЗНО під час пробного тестування з одного з навчальних предметів, і перевірити рівень своїх навчальних досягнень з усіх інших навчальних предметів ЗНО (у разі внесення відповідей на спеціальний сервіс).

Результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня 2021 року.  З огляду на те, що деякі здобувачі освіти не мають змоги постійно відвідувати заклади освіти, Український центр оцінювання якості освіти спільно з ГС «Освіторія» і МФ «Відродження» планують підготувати низку відеороз’яснень до завдань пробного ЗНО-2021.

Отож, побажаємо успіхів нашим майбутнім випускникам у підготовці до складання зовнішнього незалежного оцінювання!

Відповідальна особа за  організацію ЗНО-2021
у Знам’янській міській територіальній громаді 
Наталя ЧЕРКАС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень