Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Співоча душа України

Дата: 01.03.2021 08:44
Кількість переглядів: 1423

Фото без опису150 років тому на літературному небосхилі України спалахнула яскрава зірка – окраса і гордість української нації - Леся Українка. 

Незважаючи на випробування долі, вона втілювала в собі силу і мудрість, яскравий талант і щиру душу. Леся Українка – прообраз сучасної сильної жінки, в якої можна повчитись як упевнено йти до мети. Це жінка передових європейських поглядів, інтелектуалка, письменниця.

Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень паленіють сторінки її книжок і запалюють серця нащадків, та вже понад століття палає вогонь Лесиних поезій, натхненних думою про Україну.

"Ні я жива! Я буду вічно жити!"- саме такими словами розпочався усний журнал «Співоча душа України», який підготували бібліотекарі Знам'янської міської бібліотеки-філії №3 для учнів 9-В класу НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№2" (кл. керівник Наталя Осадча).

Завідуюча бібліотеки, Наталія Сатир, ознайомила присутніх з виставкою-персоналією "Горить зоря її поезії над краєм", на якій експонувалася література про життя та творчість письменниці, ознайомила з цікавими моментами з життя Лесі Фото без описуУкраїнки. Бібліотекар наголосила, що нам залишилася безцінна творча спадщина геніальної дочки українського народу, з якої можна черпати усім живучим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці. Діти під час спілкування декламували свої улюблені вірші поетеси та мали можливість перевірити свої знання про життя та творчість Лесі Українки взявши участь у підготовленій бібліотекарями онлайн-вікторині "Знавці Лесиного слова" та онлайн-кросворді "Життєвий та творчий шлях Лесі Українки".

Якось Павло Тичина сказав: «Нам потрібно сьогодні (і не тільки письменникам) учитися у Лесі Українки вірному сприйняттю багатогранного життя, її новаторству, її умінню зберігати народні Фото без описутрадиції». Тож візьмімо цю пораду за основу вивчення життя і творчості Лесі Українки.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень