Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Установчі  збори інститутів громадянського суспільства по формуванню громадської ради

Дата: 22.02.2021 15:27
Кількість переглядів: 525

Фото без описуВідбулися  установчі  збори інститутів громадянського суспільства по формуванню громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради. 
Присутній на засіданні, Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, разом зі своїми профільними заступниками привітав усіх присутніх, побажав активно працювати на користь територіальної громади.

 Голова громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради минулого скликання,  Михайло Сурдул прозвітував про результати діяльності громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради.Фото без опису


До ініціативної групи надійшли 15 заяв від інститутів громадянського суспільства для включення до складу громадської ради. 
Під час засідання, шляхом обговорення, було визначено, що до громадської ради увійдуть ті кандидати від ІГС, що особисто присутні на установчих зборах.
До громадської ради шляхом голосування обрано 14 членів ради:
Члени громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради- посилання

Фото без опису

 

Цього ж дня, за участі секретаря міської ради Вікторії Зеленської, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірини Зіньковської, головного спеціаліста вищезазначеного відділу Віталія Зайченка, відбулося  перше засідання громадської ради  при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, на яке було винесено питання обрання керівного складу ради.

Фото без опису

 

 

 

Головою громадської ради обрано Наталію Тишкевич, координатора ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан»;

заступником - Ігоря Грінченко, члена Знам’янської міської ГО "Знам’янський міський осередок ВО «Майдан»";

секретарем – Іванову Наталію Вікторівну – голову будинкового комітету № 8.

Також, під час засідання обговорили питання створення профільних комісій і затвердили їх керівний склад.

У своїй діяльності громадська рада керуватиметься Конституцією та законами України, указами Президента України, а також Регламентом та Положенням про громадську раду. 

Основні завдання громадської ради визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996. Серед визначених завдань - створення умов для реалізації громадянами конституційного  права на участь в управлінні державними справами. Рада здійснюватиме громадський контроль за діяльністю органів виконавчої влади, сприятиме врахуванню органом  місцевого самоврядування  громадської думки під час формування та реалізації державної політики.
Діяльність ради передбачає проведення публічних заходів по обговоренню актуальних питань розвитку міста, проведення семінарів, конференцій, засідань за «круглим столом» та інших заходів.
Строк повноважень складу громадської ради - два роки.

Наступне засідання громадської ради відбудеться 26 лютого 2021 року.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень