Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам'янчани вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Дата: 22.02.2021 08:20
Кількість переглядів: 1095

У Знам’янській міській територіальній громаді відзначили День Гідності та Свободи покладанням квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України», вшанувавши тих, хто віддав життя за демократичні цінності, незалежність України та можливість вільного, свідомого вибору європейського майбутнього для рідної держави. 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

        

 

Панахиду за полеглими Героями відслужив настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці  Київської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви отець Степан. 

 

 

 

 Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, звертаючись до присутніх відзначив, що Революція Гідності змінила кожного з нас. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху.

 

 

До слова також були запрошені: настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці  Київської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви отець Степан і учасник Революції Гідності  Віталій Щуров.

Вони пригадали ті непрості буремні часи та закликали пам’ятати героїв, які віддали власне життя за майбутнє України.


Міський краєзнавчий музей на Площі Героїв Майдану організував виставку під відкритим небом, де розмістив стенди з портретами загиблих Героїв.

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

                                                                                                    

 У знак скорботи всі присутні вшанували пам`ять полеглих   у боротьбі за Українську державу хвилиною мовчання.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

По завершенню заходу присутні взяли участь у щорічній Всесвітній акції «Янголи пам’яті», розвісивши на деревах білих паперових янголів, як свідків розстрілу мирних людей та на знак вшанування пам’яті відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності запалили лампадки.

 

 

 

 

У заході взяли участь: секретар міської ради Вікторія Зеленська, керуюча справами виконкому Лілія Меренкова, учасники Революції Гідності, учасники АТО/ООС, духовенство, молодь, громадськість.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень