Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 17.02.2021 14:30
Кількість переглядів: 1202

За участі Знам’янського міського голови Володимира Сокирка відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту (голова Володимир Джулай).

До порядку денного засідання комісії були включені питання, що запропоновані до розгляду на позачерговій шостій та черговій сьомій сесіях міської ради (крім питань регулювання земельних відносин), а також питання, що стосується профілю роботи комісії та включено до її плану роботи на лютий, а саме: «Про перспективи розвитку в галузі «Освіта» з урахуванням її реформування».

Міський голова проінформував депутатів про підстави скликання на 16 лютого поточного року позачергової шостої cесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання, а саме: забезпечення вимоги обласної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за кошти державного фонду регіонального розвитку, щодо термінового надання копії рішення місцевої ради про забезпечення співфінансування об’єкту «Реконструкція дошкільного навчального закладу № 7 «Козачок» корпус 2 по вул. Чайковського,15 у м. Знам’янка Кіровоградської області. Коригування». До порядку денного позачергової сесії запропоновано включити одне питання,  а саме: «Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2020 року №41 «Про бюджет Знам’янської міської  територіальної громади на 2021 рік»». Депутати обговорили основні зміни, що запропоновані даним проектом рішення, висловили думки щодо окремих об’єктів, по яким пропонувалося збільшення бюджетних призначень.

Начальник відділу освіти Людмила Клименко, директор КЗ «Знам’янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» Надія Заруцька, т.в.о директора ДЗ «Знам’янський професійний ліцей» Наталя Черновол окреслили основні завдання та виклики, що постали перед навчальними закладами у ході реформування освітньої галузі. Поділилися власними здобутками та напрацюваннями.

Під час обговорення проєкту рішення «Про затвердження переліку розташування відділень КНП «Знам’янська міська лікарня імені  А.В. Лисенка» Знам’янської міської ради та КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради», було наголошено, що передумовою для внесення його на розгляд міської ради є   реагування міської влади на ситуацію, що склалася в колективі, пошук компромісу задля досягнення  головної мети – надання якісних медичних послуг населенню. 

У ході розгляду проєкту програми Громадського бюджету висловлено думки щодо проведення інформаційної кампанії з даного питання на постійній основі; застосування виключно електронного голосування та інші.

Ознайомившись з проєктом Міської програми «Обдарована молодь – запорука розвитку територіальної громади» на 2021 -2022 роки та Положенням про призначення премії імені В’ячеслава Шкоди учнівській молоді та педагогічним працівникам за досягнуті успіхи, комісією надано пропозиції до змісту її окремих розділів. 

Депутати розглянули й інші питання порядку денного. За результатами роботи надано висновки та рекомендації комісії, які направлено відповідальним виконавцям для розгляду.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради - члени постійної комісії  з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, молоді та спорту Володимир Джулай, Світлана Бойко, Оксана Войчишина, Вікторія Гмиріна, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради, лікарі КНП «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради.    

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень