Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відкритий Чемпіонат з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів міста Знам’янки та Знам’янського району, присвяченого Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ій річниці виводу військ з Афга

Дата: 16.02.2021 10:25
Кількість переглядів: 1091

12 лютого 2021 року в Знам’янському міському спортивно–технічному клубі «Товариство сприяння обороні України» відбувся Відкритий Чемпіонат з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів міста Знам’янки та Знам’янського району, присвяченого Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ій річниці виводу Радянських військ з Афганістану (далі по тексту – Захід, Змагання).

Учасників Змагань цього дня вітали: заступник Знам’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Молодченко Дмитро Миколайович, заступник сільського голови Суботцівської сільської ради Бойчук Людмила Григорівна, заступник військового комісара з територіальної оборони Знам’янського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки – майор Щітінін Володимир Михайлович.

Серед почесних гостей також були присутні: заступник голови Знам’янської організації УСВА Мазур Олександр Григорович, голова Знам’янської районної організації УСВА Чінчой Віктор Васильович, учасник бойових дій на території Афганістану Балащ Андрій Михайлович, головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Знам’янської міської ради Сугарей Андрій Олегович, головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету міської ради Попова Тетяна Миколаївна, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради Володимир Володимирович Лисакович.

Після вітальної промови гостей до учасників змагань звернувся директор Товариства сприяння обороні України, учасник бойових дій на території Афганістану та майор запасу Колебіденко Володимир Олександрович, зазначивши, що Змагання, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав є традиційними у Товаристві сприяння обороні України та щороку проводяться в рамках відзначення пам’ятної дати, присвяченої подіям в Афганістані. 

Головною нагородою учасників Змагань за кращі результати є перехідний Кубок переможця Чемпіонату з військово-спортивних багатоборств, присвячений відзначенню річниці виведення військ з Афганістану. Володимир Олександрович у своїй вітальні промові відзначив, що метою проведення заходу є виховання поваги до учасників військових подій в Афганістані та їх героїчного подвигу, розвиток військово-прикладних видів спорту та популяризація їх серед молоді. 

Майор Щітінін Володимир Михайлович звернув увагу учнівської молоді на важливість військово-патріотичного виховання та перспективи самореалізації шляхом навчання у вищих навчальних закладах за відповідним напрямком та подальшої служби у лавах Збройних Сил України.

Враховуючи вимоги карантинних обмежень, пов’язаних з упередженням розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, кількісний склад команд був обмежений - делегації учасників змагань складалися з 2 осіб та 1 керівника – вчителя предмета «Захист України». Загалом у Чемпіонаті взяли участь 9 команд, серед яких: 7 команд закладів загальної середньої освіти Знам’янської міської територіальної громади, 1 команда державного навчального закладу «Знам’янський професійний ліцей» та 1 команда Суботцівської громади. Загальне керівництво проведенням змагань здійснено Знам’янським міським спортивно-технічним клубом «Товариство сприяння обороні України» (директор В.Колебіденко) за сприяння та підтримки міської влади, у тому числі й нагородних матеріалів. 

Команди змагалися у трьох видах на рубежах, здобувши наступні результати в особистому заліку: 
«Неповне розбирання та складання автомата АК-47». (Фіксується час розбирання та складання автомата. Переможець визначається за найменшим сумарним часом): 
І місце - Лядський Дмитро (Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4);
ІІ місце - Кобзарь Денис (ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей»);
ІІІ  - Спода Дмитро (НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей);
«Спорядження магазину АК-47 патронами».(Фіксується час спорядження магазину патронами. Переможець визначається за найменшим сумарним часом): 
І місце – Лісовий Олег (Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6);
ІІ місце – Зубарєв Данило (Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6);
ІІІ місце - Кобзарь Денис (ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей»).
«Стрільба з пневматичної гвинтівки». (Стрільба ведеться  з упором на лікті, гвинтівка землі не торкається, дозволено використовувати розгорнутий карімат. Відстань від вогневого рубежу до мішеней становить 50 метрів): 
І місце – Джавахішвілі Давид (команда «Внучата» Суботцівської громади);
ІІ місце - Ткаченко Єлизавета (команда «Внучата» Суботцівської громади);
ІІІ місце – Лісовий Олег (Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6)

В командному заліку І місце та перехідний Кубок виборола команда Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6; ІІ місце посіла команда НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» та ІІІ почесне місце здобула команда ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей».

На завершення Чемпіонату почесні гості заходу привітали усіх учасників та переможців змагань, подякували військовим керівникам та учням за роботу над собою, власними можливостями та, як наслідок, плідні результати наполегливої праці, відзначенні грамотами та вищою нагородою змагань -перехідним Кубком.

Головний спеціаліст відділу освіти
виконавчого комітету
Знам’янської міської ради 
Тетяна Попова 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень