Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині пробація та поліція спільно діє в напрямку недопущення росту рецидивної злочинності

Дата: 04.02.2021 11:24
Кількість переглядів: 1456

Фото без опису02 лютого на території Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області  під час проведення реєстрації клієнтів пробації, начальник відділу майор внутрішньої служби Марина Марула  та  заступник начальника сектору превенції відділу поліції №1 (м.Знам’янка) РУ ГУНП України в Кіровоградській області майор поліції Сергій Самофал, провели лекцію-бесіду на тему «Відповідальність  за вчинення правопорушень під час відбування покарань не пов’язаних з позбавленням волі та під час  іспитового строку». 

Сергій Самофал зазначив присутнім, що порушуючи чиїсь природні чи юридично закріплені права, правопорушник наносить шкоду людям, природі, організаціям та державі в цілому.  Шкода буває різною: матеріальною, моральною, а іноді і дуже небезпечною, коли здійснюється посягання на життя чи здоров’я людини, на державну безпеку тощо. У зв’язку з цим кримінальні злочини є найбільш небезпечними серед усіх правопорушень.

Особи, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, вчиняючи кримінальне правопорушення мають всі шанси бути притягнутим до кримінальної відповідальності у виді позбавлення волі на певний строк.

В свою чергу, Марина Марула наголосила, що вчиняти  правопорушення не допустимо взагалі, а особливо під час перебування на обліку в органах з питань пробації, адже за вчинене буде набагато вища міра покарання. При цьому слід врахувати, що будь який прояв порушення умов та порядку перебування на обліку може негативно вплинути на подальшу долю засудженого. 

По закінченню лекції, присутні мали змогу поставити питання доповідачам та обговорити доведену інформацію, тому є надія на дотримання клієнтами пробації свідомої та соціально-прийнятної для суспільства поведінки.

Марина Марула,
начальник Знам’янського МРВ 
філії ДУ «Центр пробації» в
Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень