Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися громадські слухання на тему: «Реконструкція шляхопроводу на км 759+149 автомобільної дороги загального користування державного значення М-12 Стрий - Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м.Вінницю)

Дата: 01.02.2021 14:29
Кількість переглядів: 2206

2Фото без опису9 січня, під головуванням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, у приміщенні міської ради відбулися громадські слухання на тему: «Реконструкція шляхопроводу на км 759+149 автомобільної дороги загального користування державного значення М-12 Стрий  - Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м.Вінницю), питання обмеження в дорожньому та залізничному русі на цьому напрямку та обговорення шляхів об’їзду 

Очільник громади проінформував присутніх, що до  Знам’янської міської ради надійшло повідомлення від Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області з пропозицією винести на громадські слухання проєкт "Реконструкція шляхопроводу на км 759+149 автомобільної дороги загального користування державного значення М-12 Стрий  - Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м.Вінницю)".

- До Знам’янської міської ради поданий відповідний пакет документів з графічними матеріалами для розгляду та вирішення даного питання. Замовником даної містобудівної документації є Служба автомобільних доріг в Кіровоградській області. На офіційному сайті міської ради та на сторінці міської ради у соціальній мережі Facebook 25 січня 2021 р. було розміщено відповідне повідомлення для мешканців громади, - зазначає Володимир Феліксович.

З детальним планом реконструкції зазначеного об’єкту присутніх ознайомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Микола Шаршунович.

-Термін реконструкції становить 3 місяці. Роботи розпочнуться з 10 травня 2021 року. Зокрема у рамках реконструкції мосту заплановано: підсилити фундамент,  відновити зруйновані прогонові конструкції, укласти асфальтобетонне покриття на мосту, облаштувати тротуари, збільшити проїжджу частину з 6 до 8 метрів, - говорить Микола Едуардович. -  Це буде фактично новий міст, але мешканцям території доведеться деякий час зазнати деяких незручностей, пов’язаних з обмеженням в дорожньому та залізничному русі на цьому напрямку.

Під час обговорення Знам’янський міський голова Володимир Сокирко запропонував, з метою більшого розвантаження маршруту об’їзду №3, за можливістю продовжити його до 306 км.

Депутати міської ради поцікавилися нормативом часу на ремонт мосту і чи будуть відбуватися роботи безперервно, чи з урахуванням вихідних, святкових днів? Чи закладена у вартість реконструкції компенсація для відновлення дорожнього покриття автошляхів Знам’янської міської територіальної громади, які включені до об’їзних маршрутів під час реконструкції зазначеного об’єкту 

На що отримали відповідь, що кошти на відновлення дорожнього покриття автошляхів Знам’янської міської територіальної громади (після проведення робіт з реконструкції об’єкту) закладені у кошторис. Також зважаючи на проходження залізничного шляху на цій ділянці, роботи будуть здійснюватися постійно, але для якісного результату необхідні «вікна» у роботі залізниці для виконання ремонту 

Під час обговорення також порушувалися питання: встановлення огородження металевого дорожнього бар'єрного типу по маршруту об’їзду № 2, що пролягає по території смт Знам’янка Друга; нанесення пішохідних переходів; встановлення знаків обмеження руху, засобів заспокоєння руху по маршрутам об’їзду (зокрема, по вулицях Південної частини міста, та смт Знам’янка Друга); врахування стану зелених насаджень по маршруту об’їзду № 3 (переїзд через колії між станціями "4км" та "5км" - дорога до "Вагонного депо" - вул. Осадчого); освітлення пішохідних переходів.

- Під час реконструкції по всіх маршрутах об’їзду будуть встановлені тимчасові дорожні знаки, інформаційні панно та схеми об’їзду. Щодо питання встановлення огородження металевого дорожнього бар'єрного типу по маршруту об’їзду № 2, що пролягає по території смт Знам’янка Друга - це можливо за умови прийняття міською владою на баланс зазначеного металевого огородження.Перед нами поставлена мета якісно і з дотриманням сучасних технологій виконати роботи у поставлені терміни, - підкреслює у своєму виступі заступник начальника служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Микола Шаршунович.

Присутні на громадських слуханнях представники відділу поліції №1 «м.Знам’янка» Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області  підкреслили, що будь-яке встановлення обмежувальних знаків повинно бути погоджено з відповідними підрозділами Національної поліції 

У підсумку було вирішено затвердити наступні пропозиції:

1.    Затвердити схеми обмеженням автомобільного та залізничного транспорту по маршрутах:
·  Маршрут 1 -  транспортні засоби загальною масою 24т та більше направляються по об’їзду через смт. Олександрівка за маршрутом "Кропивницький -  /H-14/ - Олександрівка -  /H-01/ - Знам’янка";

- Маршрут 2 - транспортні засоби загальною масою до 24т направляються по об’їзду через с. Богданівка за маршрутом "Знам’янка Друга - Богданівка-вул. Центральна - вул. Миру - переїзд через залізничні колії - вул. Вокзальна - с.Водяне - h-01/ - Знам’янка";

· Маршрут 3 -Легкові місцеві транспортні засоби та транспортні засоби екстрених служб можуть бути направлені по мережі існуючих вулиць та доріг вздовж залізничної колії за маршрутом "вул. Перспективна (Знам’янка Друга) - переїзд через колії між станціями "4км" та "5км" - дорога до "Вагонного депо" - вул. Осадчого - вул. Соборна - тунельний шляхопровід – (за можливістю 306км) -Знам’янка".

2.    Встановити огородження металеве дорожнього бар'єрного типу по маршруту об’їзду № 2, що пролягає по території смт Знам’янка Друга.

3.    Врахувати стан зелених насаджень по маршруту № 3 ("переїзд через колії між станціями "4км" та "5км" - дорога до "Вагонного депо" - вул. Осадчого).
  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень