Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва

Дата: 27.01.2021 08:47
Кількість переглядів: 1270

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, під головуванням голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва  Романа Кондратьєва відбулося засідання зазначеної постійної комісії.

Члени постійної комісії розглянули окремі проєкти рішень, що запропоновані міським головою винести на розгляд п’ятої сесії Знам’янської міської ради  Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання. 

У ході розгляду проєкту Програми розвитку земельних відносин в Знам’янській міській територіальній громаді Кропивницького району Кіровоградської області на 2021-2025 роки відбулося обговорення основних завдань та викликів, що стоять наразі в галузі земельних відносин, враховуючи, у тому числі, зміни, що відбулися в адміністративно-територіальному устрої держави, області, району, громади. Членами постійної комісії було піднято питання необхідності:
розроблення плану заходів щодо встановлення меж міста та погодження їх із суміжними землекористувачами, зокрема Дмитрівською сільською радою; 

проведення обговорення питання встановлення меж міста та запропоновано провести його за участі депутатів Знам’янської міської та Дмитрівської сільської рад, керівництва двох громад;

фінансування заходів  Програми розвитку земельних відносин в Знам’янській міській територіальній громаді Кропивницького району Кіровоградської області тощо.

Фото без описуОкремими питаннями, на яких зупинилися члени постійної комісії,  стали питання:

фінансування робіт з утримання кладовищ с. Петрове та смт Знам’янка Друга; 

захаращених земельних ділянок та садиб, а також необхідності правового врегулювання питання їх використання та утримання;

Т.в.о. начальника фінансового управління Олена Лепетко представила на розгляд депутатів питання щодо внесення змін до міського бюджету, які стосуються фінансування робіт з проведення нормативної грошової оцінки земель м. Знам’янка та с. Петрове, с. Сокільники та с. Новоолександрівка (орієнтовна вартість  - 320000.00 грн.); виготовлення ПКД по об’єкту «Реконструкція газопостачання соціального житла по вул..Михайла Грушевського,53-В в м. Знам’янка Кіровоградської області (орієнтовна вартість - 35000.00 грн.). Також, Олена Миколаївна проінформувала депутатів про додаткові пропозиції, що надійшли від головних розпорядників коштів протягом терміну оприлюднення проєкту рішення та потребують збільшення бюджетних призначень, а саме: на виплату заробітної плати з нарахуваннями педпрацівникам інклюзивно-ресурсного центру ( 293912,46 грн. – залишок освітньої субвенції, у т.ч. оплата праці – 240912 грн.), фінансування КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Знам’янської міської ради ( 270000,00 грн. – за рахунок вільного залишку для відшкодування аптекам пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів відповідно до постанови КМУ №1303, фінансування пільгового відпуску лікарських засобів учаснику АТО та безоплатного отримання технічних засобів реабілітації відповідно до постанови КМУ №1301 та ін.).  Під час обговорення даного проєкту рішення, члени постійної комісії зупинилися на питаннях: економічного обґрунтування виділення коштів на проведення нормативної грошової оцінки земель м. Знам’янка та с. Петрове, с. Сокільники та  с. Новоолександрівка та термінів окупності; необхідності комплексного бачення розвитку галузі «Охорони здоров’я»; забезпечення належного рівня інформування населення про послуги, що надаються медичними закладами громади тощо.

Депутати розглянули проєкти рішень «Про затвердження Положення про постійні комісії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання» та «Про затвердження плану  роботи Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII на 2021 рік».

Депутати детально зупинилися на розгляді проєктів рішень щодо регулювання земельних відносин та поставили запитання, висловили власні думки з окремих питань.

За результатами роботи надано висновки та рекомендації, що передано на розгляд відповідальних виконавців.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради - члени постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва Роман Кондратьєв, Юрій Григораш, Майя Лук’яниця, Анатолій Тесленко, Галина Шевченко, Наталія Балик, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради. 

Відділ забезпечення діяльності міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень