Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Кабінет Міністрів України встановив граничну ціну на газ для населення

Дата: 18.01.2021 12:03
Кількість переглядів: 1282

Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні зафіксував ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр з 1 лютого. Це рішення було прийнято на позачерговому засіданні Уряду в понеділок, 18 січня.

Як зауважив очільник Уряду, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину 

Денис Шмигаль підкреслив, що встановлена Урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за кубометр від тієї, яка була у 2018 та 2019 роках.

«У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна буде на рівні 6,99 грн/куб. Це означає, що за споживання середня платіжка буде десь на 500 грн меншою і становитиме приблизно 40% від сьогоднішньої мінімальної зарплати», — зазначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль повідомив, що надалі Уряд зобов’яже усі газопостачальні компанії представити свої річні продукти для населення, щоб люди змогли підписати річний контракт і заздалегідь розуміти ціни у платіжках.

«Це дасть можливість всім і заощадити в зимові місяці, і спланувати власний бюджет, і отримати найвигіднішу ціну на газ. Це європейський підхід, який діє в абсолютно усіх цивілізованих та розвинених країнах. І ми, попри тиск окремих спекулянтів та політиканів, також будемо рухатися цим шляхом», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також наголосив, що ті громадяни, які наразі мають річні контракти нижче за 6,99 грн/кубометр залишаться з цінами, зазначеними в контрактах.

Водночас люди із соціально вразливих груп, за словами Дениса Шмигаля, продовжать отримувати субсидії в повному обсязі.

Джерело https://www.kmu.gov.ua/news/vstanovlennya-granichnoyi-cini-na-gaz-znizit-jogo-vartist-dlya-naselennya-v-serednomu-na-30-premyer-ministr
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень