Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На порядку денному питання щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

Дата: 16.01.2021 15:08
Кількість переглядів: 1223

Фото без описуПід головуванням заступника голови комісії, начальника служби в справах дітей виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лариси Карпук за участю керівництва виконавчого комітету – заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра Молодченка та  керуючої справами (секретаря) виконавчого комітету Знам′янської міської ради Лілії Меренкової відбулося чергове засідання місцевої комісії для підготовки пропозицій та прийняття рішень щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На порядку денному розглядалось питання надання дозволу дитині, позбавленій батьківського піклування, яка в 2020 році набула право на отримання грошової компенсації за рахунок коштів субвенції з державного бюджету для придбання житла, на перерахування коштів із спеціального рахунка як оплати за відповідним договором купівлі-продажу.

Членами комісії детально опрацьовані документи, що надані для розгляду відповідно до вимог чинного законодавства. 

За результатами роботи комісія прийняла рішення - надати дозвіл на перерахування коштів із спеціального рахунка, відкритого у Філії – Кіровоградське обласне управління АТ «Ощадбанк» на ім’я  дитини, позбавленої батьківського піклування, як оплату на придбання житла у              м. Олександрія.

Довідково

Вже другий рік поспіль держава надає право дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік отримати грошову компенсацію на придбання житла у власність.

Грошова компенсація вищезазначеними особами може бути використана на придбання житлового приміщення у прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку за наявності погодження місцевої комісії.
Наприкінці 2020 року місту Знам′янка надійшли кошти субвенції з державного бюджету на придбання житла шістьом дітям, позбавленим батьківського піклування. Всі ці кошти перераховані управлінням соціального захисту населення цим дітям на їх спеціальні рахунки. 

Загальний список дітей формує обласна комісія. 

Визначення наступної дитини із загальної обласної черги, якій може бути призначено грошову компенсацію для придбання житла, проводить також обласна комісія.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень