Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено нараду-навчання з керівниками і медичними працівниками закладів загальної середньої освіти міста Знам’янки та фізичними особами-підприємцями (орендарями харчоблоків), які надають послуги з харчування

Дата: 16.01.2021 11:24
Кількість переглядів: 1244

Фото без опису15 січня 2021 року за спільною ініціативою відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та Знам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області було організовано та проведено нараду-навчання для керівників і медичних працівників закладів загальної середньої освіти міста Знам’янки та фізичних осіб-підприємців (орендарів харчоблоків), які надають послуги з харчування, з питань введення в дію нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти з 01.01.2021 року. 

На засідання були запрошені: МАНЬКО Сергій Вікторович – заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Знам'янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській област; АНДРЕЄВА Любов Василівна – головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Знам'янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській област; ФІЛОНОВСЬКА Олена Володимирівна - завідувач відділення - лікар з гігієни дітей та підлітків Знам'янського районного лабораторного відділення відокремленого СП Кіровоградського міськміжрайонного відділу ДУ Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В ході наради забезпечено роз’яснення, надано рекомендації та повідомлено про зміни у вищезгаданому нормативному документі, зауважили на відсутності офіційних роз’яснень для застосування його на практиці; акцентовано увагу освітян на першочергових кроках, які слід забезпечити в закладах освіти міста щодо дотримання санітарного законодавства; обговорили питання організації харчування здобувачів освіти, в тому числі з особливими дієтичними потребами (наприклад: з непереносимістю глютену та лактози), ознайомилися з новими вимогами до складання меню, асортименту буфетної продукції, вимогами до санітарного та спеціального одягу та інше; зорієнтувалися на нововведених лабораторних дослідженнях.

За результатами наради-навчання надано відповідні доручення до 25 січня 2021 року:
•    довести до відома всіх працівників вимоги Санітарного регламенту; провести необхідні санітарно-гігієнічні навчання;
•    забезпечити контроль за своєчасним проходженням медичних оглядів усіх працівників закладу та наявністю особових медичних книжок нового зразка;
•    робочій групі закладу освіти перевірити санітарний стан стін, стель, штучного освітлення усіх приміщень, зонування сходів, маркування меблів, спеціального та санітарного одягу, інвентарю для прибирання (умови його зберігання), розміщення робочих столів в класних кімнатах, стан навчальних меблів, дотримання вимог до кабінету інформатики, комп’ютерної техніки та використання інтерактивної дошки і проєкційного екрану, розміщення Wi-fi роутерів, термометрів в приміщенні (класах, коридорах) на рівні росту дітей, дотримання вимог до ґанку будівлі та благоустрою території;
•    оновити інструкцію з техніки безпеки для кабінету інформатики та наявність наочної інформації щодо дотримання правил техніки безпеки в спортивній залі;
•    перезатвердити графіки та режими прибирання, провітрювання спортивної зали, класних кімнат, туалетних кімнат, миття вікон, з метою контролю виконання даних графіків започаткувати ведення чек-листів;
•    видати накази щодо призначення відповідальних осіб за миття вікон (які пройшли інструктаж з виконання робіт на висоті), зберігання та заміну  перегорілих ламп у визначених місцях;
•    провести зі здобувачами освіти та батьками роз’яснювальну роботу  через круглі столи та звернення до батьків ( з використанням технологій дистанційної роботи) щодо правил поведінки із самообслуговування учнів в карантинний період та нових вимог організації харчування учнів, впровадження нових стандартів здорового харчування (наказ по закладу);
•    затвердити заходи; визначити строки виконання невідповідностей до вимог Санітарного регламенту;
•    розробити спільно з медичними працівниками та орендарями харчоблоків двохтижневе меню, а також подати на затвердження додатковий перелік страв для забезпечення різноманітності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень