Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Інформація служби у справах дітей за 2020 рік

Дата: 12.01.2021 13:41
Кількість переглядів: 1226

Фото без описуПротягом 2020 року на обліку служби перебувало 37 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах (діти проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків). Працівниками служби у справах дітей разом з центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, педагогами, медиками, психологами організовано комплексне обстеження сімей дітей даної категорії.

З метою попередження бездоглядності, бродяжництва, пияцтва, вживання наркотичних засобів та правопорушень і злочинності серед неповнолітніх запроваджена система рейдів. За звітний період проведено 43 рейди  «Діти вулиці», «Вокзал». Проводилася профілактично-роз’яснювальна робота з батьками, які не виконують батьківські обов’язки.  4 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 8-оголошено офіційне попередження.  Спеціалістами служби прийнято участь у 83 судових засідань з різних питань, що стосуються захисту прав дітей. 

Згідно зі статистичною звітністю станом 01.01.2021 року на первинному обліку служби у справах дітей перебувало 97 дітей-сиріт та дитини, позбавлені батьківського піклування. З них: 93 дитини охоплено сімейними формами виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу), 4 неповнолітніх перебувають на утриманні державних закладів. Протягом 2020 року надано правовий статус та поставлено на первинний облік служби 14 дітей. З них: 10 неповнолітніх влаштовано в сім’ї опікунів, піклувальників, 2 - в патронатну сім’ю, 1 - в дитячий будинок сімейного типу, 1 - на повне державне утримання до навчального закладу.

В місті Знам’янка функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу та 1 прийомна сім’я , в яких виховуються 39 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Протягом 2020 року службою у справах дітей виконавчого комітету Знам’янської міської ради 3 малолітніх дітей влаштовано до КЗ «Кіровоградський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради. 1 дитину повернуто на виховання в сім’ю матері.

Інформація про всіх  дітей, що перебувають на обліку служби у справах дітей,  внесена до комплексної Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», яка систематично оновлюється спеціалістами служби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень