Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Змінено правила виклику швидкої допомоги

Дата: 29.12.2020 16:48
Кількість переглядів: 2340

Фото без описуВідповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2020 року № 1271«Про норматив прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події» з 1 січня 2021 року виклики, які надходять до екстреної (швидкої) медичної допомоги, будуть класифікуватися на кілька видів, залежно від стану пацієнта. 

Згідно з нею вводяться нові правила виклику швидкої: виклики поділятимуться на чотири категорії залежно від стану пацієнта:

  • критичні;
  • екстрені;
  • неекстрені;
  • непрофільні.

При критичних та екстрених зверненнях диспетчер одразу має відправити бригаду швидкої допомоги за вказаною адресою.

У випадку, які належать до категорії критичних, бригади екстреної медичної допомоги повинні прибути за 10 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера прийому виклику оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

А під час звернень, які належать до категорії екстрених –  за 20 хвилин.

В постанові зазначається, що при критичних випадках "з огляду на можливість виникнення обставин, які не залежать від організації системи надання екстреної медичної допомоги, допускається перевищення зазначеного нормативу, але не більше ніж у 25% випадків". 
А при екстрених –  не більше ніж у 15% випадків. 

Якщо ж виклик буде розцінено як неекстрений або непрофільний, диспетчер рекомендуватиме звернутися пацієнту до лікаря, з яким укладена декларація, та який надає первинну медичну допомогу. У разі потреби, працівник оперативно-диспетчерської служби може надати дистанційну медичну консультацію щодо причини звернення.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2021 року.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень