Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку

Дата: 18.12.2020 15:05
Кількість переглядів: 1137

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку (голова Оксана Перемот).

На початку засідання, члени комісії розглянули питання обрання заступника голови та секретаря даної постійної комісії (голова комісії затверджується міською радою). За результатами голосування, більшістю голосів від присутніх членів комісії, заступником голови комісії обрано Наталію Клименко, секретарем комісії – Ірину Зіньковську.

Члени постійної комісії міської ради розглянули проєкти рішень, що запропоновані міським головою винести на розгляд другої сесії Знам’янської міської ради  Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання, у тому числі 5 з яких стосуються кадрових питань, утворення виконавчого комітету нового скликання та затвердження його персонального складу, а також додаткові проєкти рішень, що надійшли від суб’єктів подання та затвердження яких є вкрай важливим для подальшої реалізації завдань, що постали перед органами виконавчої влади, місцевого самоврядування в процесі реформ, що тривають у державі.

Так, з метою використання символіки міста Знам’янки, як успішного територіального бренду, вирішення завдання переходу до нової місцевої ідентичності, беручи до уваги рішення Знам’янської міської ради від 12 вересня 2002 року №137 «Про затвердження ескізів місцевої символіки», комісією погоджено внесення на розгляд міської ради питання «Про символіку Знам’янської міської територіальної громади». Даним рішення зокрема пропонується місцеву символіку міста Знам’янки  - герб і прапор міста Знам’янки - ескізи яких розроблені Кіровоградським підприємством «Геральдичний центр» та затверджені рішення Знам’янської міської ради від 12 вересня 2002 року №137 «Про затвердження ескізів місцевої символіки», використовувати як символіку Знам’янської міської територіальної громади.

Під час розгляду питання затвердження Регламенту роботи Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання, члени комісії розглянули зімни та доповнення, що запропоновані до проєкту рішення; висловили думки щодо окремих статей Регламенту та порядку їх практичної реалізації тощо.

З метою визначення правового статусу та забезпечення діяльності органів самоорганізації населення, що діють на території м. Знам’янки, смт Знам’янка Друга та с. Водяне, відповідно до ст.11 Закону України «Про органи самоорганізації населення», комісією рекомендовано винести на розгляд міської ради відповідний проєкт рішення та продовжити повноваження органів самоорганізації населення, що діють на території м. Знам’янки, смт Знам’янка Друга та с. Водяне, до Фото без описумоменту обрання їх нового складу. Проєктом рішення пропонується також доповнення до Положень про органи самоорганізації населення – будинкові та квартальні комітети та переліку територій, у межах яких вони діють, та надаються доручення щодо затвердження нових Положень про органи самоорганізації населення – будинкові, квартальні та вуличні комітети та переліку територій, у межах яких вони діють,  організувати та провести у 2021 році  звітно-виборчі та виборчі зборів громадян по виборах будинкових, квартальних, вуличних комітетів. 

За результатами розгляду питань порядку денного, депутатами надано висновки та рекомендації.

Участь в роботі комісії взяли депутати міської ради – члени постійної комісії міської ради  комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку Оксана Перемот, Наталія Клименко, Ірина Зіньковська, Ігор Крижановський, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради. 

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень