Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 17.12.2020 16:15
Кількість переглядів: 1158

Фото без описуПід головуванням міського голови Сокирка Володимира Феліксовича  16 грудня  пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено  та затверджено 17 проєктів  рішень. 

Рішенням виконавчого комітету змінено одній малолітній статус дитини, позбавленої батьківського піклування,  на статус дитини-сироти; надано  статус дитини-сироти  одному малолітньому; надано можливість батькові спілкуватися з малолітньою донькою, та визначено  часи спілкування; надано згоду батькам на підписання документів та укладання договору купівлі-продажу житлової їх неповнолітньою донькою; надано можливість батькові  спілкуватися з малолітньою донькою; дозволено подарувати   частку  житлової  квартири,   право користування якою належить малолітнім дітям та укласти відповідний договір дарування вищевказаної частки квартири в нотаріальних органах.

Затверджено  позачерговий, першочерговий  та загальний список квартирного обліку працівників виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Одеська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця». 

Розглянуто заяви фізичних осіб підприємців та надано дозвіл на торгівлю новорічними ялинками з   16   грудня 2020  року по 31 грудня 2020  року включно на площі "Героїв Майдану" суб’єктам господарювання.

Схвалено проєкт рішення міської ради «Про бюджет Знам’янської міської територіальної громади на 2021 рік».
Загальний обсяг доходів бюджету територіальної громади на 2021 рік становить 308 421,4 тис. грн., у тому числі загального фонду  - 305 071,8 тис. грн., спеціального – 3 349,6 тис. грн. 
Доходи бюджету територіальної громади без урахування міжбюджетних трансфертів на 2021 рік обраховані у сумі 226 449, 6 тис. грн., у тому числі: доходи загального фонду – 223 100,0 тис. грн. (114,6% до уточненого станом на Фото без опису1 грудня плану доходів загального фонду бюджету міста Знам’янки на 2020 рік); доходи спеціального фонду – 3 349,6 тис. грн. (82,8% до уточненого станом на 1 грудня плану доходів спеціального фонду бюджету міста Знам’янки на 2020 рік).
Обсяг міжбюджетних трансфертів у складі бюджету територіальної громади на 2021 рік складає у сумі 81 971,8 тис. грн.
Загальний обсяг видатків на 2021 рік визначено у сумі 308 421,4 тис.грн. (у тому числі по загальному фонду – 301 501,5 тис.грн., по спеціальному фонду –  6 919,8 тис.грн.).
Із зазначеного обсягу видатків 81 971,8 тис.грн., або 26,6 % – це субвенції з державного бюджету та інших місцевих бюджетів.
Розмір освітньої субвенції з державного бюджету становить 80 023,8 тис.грн., субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету для здійснення цільових видатків на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 928,8 тис.грн.
Розрахунок видатків на оплату праці працівників бюджетних установ здійснено згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» виходячи із запровадження нового розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня – 6 000 гривень, з 01 грудня – 6 500 гривень та встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня – 2 670 гривень, з 01 грудня – 2 893 гривень.

З метою реалізації єдиної державної політики в галузі охорони дитинства, збереження здоров’я учнів  виконавчим комітетом  прийняті рішення: про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти на 2021 рік та про організацію харчування окремих категорій дітей у закладах дошкільної освіти на 2021 рік вирішено:
 - організувати у 2021 році у закладах дошкільної освіти безкоштовне харчування дітей таких пільгових категорій: дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей, що мають статус «діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи»; дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; діти з інвалідністю.  Розмір плати зменшується на 50 відсотків для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей;                   
- організувати у 2021 році у закладах загальної середньої освіти безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, 5-11 класів пільгових категорій вартістю 18.00 грн. в день на одного учня: дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах); дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей, що мають статус «діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи»; дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

Затверджено Порядок організації харчування дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, у тому числі антитерористичної операції, операції об’єднаних сил на 2021 рік.  

Заслухано звіт про  роботу центру соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді за 2020 рік. Рішенням  виконавчого комітету погоджено  проєкт Програми фінансового забезпечення відзначення визначних подій   на 2021 рік та проєкт Програми соціального захисту населення міста Знам’янки на 2021-2025 роки.

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень