Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Дата: 14.12.2020 11:07
Кількість переглядів: 1240

Фото без описуДень вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

У цей пам'ятний день, благочинний Знам’янського округу митрофорний протиієрей Василь Мазурок відправив заупокійну літургію за жертвами Чорнобильської катастрофи

Фото без описуХвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

У церемонії вшанування героїв взяли участь керівництво міста, Фото без описуучасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдови загиблих ліквідаторів.

До присутніх зі словами шани звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко. Він подякував ліквідаторам за самопожертву, за те що колись мужньо виконали свій обов’язок.

Фото без описуЧас не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців - пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які тієї Фото без описуквітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу.

Фото без описуПодвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень