Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Гортали сторінки історії…

Дата: 10.12.2020 13:13
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису9 грудня – особливий день для кожного знам’янчанина, адже цього дня 77 років тому було визволено місто Знам’янку від нацистських загарбників.

У закладах освіти проведено різноманітні патріотичні заходи для учнів, що мають на меті збереження історичної пам’яті про життя нашого міста у воєнні роки. Зокрема, проведено радіо лінійки, віртуальні подорожі та екскурсії, виставки літератури у бібліотеках, години спілкування.

У музейних кімнатах закладів  проведено патріотичні мандрівки «Шляхами подвигу та слави», під час яких  старшокласники переглядали тематичні фільми та презентації, дізнались цікаві факти про перебіг війни на території нашого міста, почули розповіді про учасників визвольних операцій.  Згадали також й про пам’ятний знак, що є символом нашого невеликого міста залізничників - «Паровоз ЕУ 683-21». Його було встановлено у 1981 році, саме цей паровоз у 1943 році прибув першим на звільнену від фашистів станцію  Знам’янка.

Дуже важливо відкривати та гортати сторінки історії, зміцнювати зв’язок поколінь. Низько вклоняємось пам’яті загиблих у всіх війнах, що відбувались і відбуваються на нашій землі, дякуємо ветеранам за їх подвиги та молимось за мир на нашій Батьківщині.

Відділ освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень