Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася робоча зустріч з новообраними головами об’єднаних територіальних громад

Дата: 09.12.2020 14:25
Кількість переглядів: 1378

Фото без описуЗ ініціативи голови Знам’янської районної державної адміністрації  Василія Смаглюка відбулася робоча зустріч з новообраними головами Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади Володимиром Сокирко, Суботцівської сільської об’єднаної територіальної громади Андрієм Борідченко за участі Дмитрівського сільського голови Наталії Стиркуль, керівників управлінь та відділів адміністрації, представників правоохоронних органів.

Насамперед очільник РДА привітав голів громад з перемогою на виборах і наголосив на великій відповідальності та обов'язках, адже завдань перед новими керівниками громад – більше ніж достатньо. Серед них - забезпечення належного функціонування медичної, освітньої, соціальної та культурної сфер, повноцінне господарювання на своїй території задля вирішення питань місцевого значення.

Відтак, на зустрічі розглянули ряд питань. Зокрема:
завершення фінансового бюджетного року та основні завдання на 2021 рік;
співпрацю і взаємодію з правоохороними органами;
питання підтримки соціально незахищених верств населення.

Фото без описуВасилій Віталійович нагадав присутнім, що відповідно до доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації громади Кіровоградщини мають підготувати власні бюджети на наступний рік уже до 25 грудня. Крім того, усі заклади, що раніше були у власності районів, тепер будуть утримувати громади. Тому ОТГ мають розрахувати обсяги потрібних субвенцій, які покриють видатки. Основним джерелом надходжень загального фонду бюджетів територіальних громад залишається податок на доходи фізичних осіб та місцеві податки і збори.

Також, під час наради  присутні обговорили питання передачі об’єктів районної комунальної власності у власність новостворених Знам’янської міської і Суботцівської сільської об’єднаних територіальних громад.

На завершення зустрічі, очільник Знам’янської РДА подякував усім присутнім за конструктивний діалог та закликав до співпраці, а також ефективну взаємодію у виконанні обласних та державних програм, що допоможе якісно впливати на розвиток громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень