Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Закінчення І семестр навчального  2020-2021 року Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка

Дата: 07.12.2020 10:39
Кількість переглядів: 1662

Фото без описуОсь і підходить до закінчення І семестр навчального  2020-2021 року. Яким він був для колективу учнів та викладачів Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка. З 1-го вересня 2020 року школа працює в умовах змішаного навчання, яке передбачає як очну так і дистанційну форму навчання. 

За цей час педагогічні працівники не перестають працювати над своїм саморозвитком, цифровою компетентністю, приймаючи участь у різних вебінарах, конференціях та форумах. Викладачі теоретичних дисциплін навчались на онлайн курсах підвищення кваліфікації, які проводила Міжнародна корпорація «Зоряні мости», м. Київ, за напрямом використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку. Використовуючи придбані знання у своїй роботі, з успіхом застосовують платформи та додатки сервісів Google (Google Classroom, Google Jamboard, Google Forms, Google Slides, Google Meet), Zoom, сервіси LearningApps, Canva, Thinglink; інтерактивні робочі поверхні Google, гру-опитування Kahoot! Викладачі з фаху долучаються до участі у педагогічних зустрічах з інноваційних методик, таких як «Скрипкова методика Colourstring» м. Київ, форуму сопілкарів «Сопілка 21 століття – від дилетантизму до професіоналізму: «Етичний вимір» м. Львів. 

Кращі учні школи, не зважаючи на виклики карантинних обмежень, наполегливо навчаються, приймають участь у конкурсах та стають переможцями. 15 листопада 2020 року в місті Івано-Франківську відбувся ІІІ Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Український АРТ клондайк» дистанційний формат. За результатами змагань найвищу нагороду конкурсу Гран-Прі здобув учень 6-го класу, юний акордеоніст Почхуа Єгор (викладач Шеремет С. М.). 14-15 листопада 2020 року на базі мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся VIІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Сходинки до майстерності». Дев’ять учасників школи надали на розгляд журі відеозаписи своїх конкурсних виступів у номінаціях: «Виконавець-інструменталіст» та «виконавець-вокаліст».

Фото без описуТож за результатами конкурсу маємо одне перше місце у Федорця Кирила (домра) викладач Булах Р. В. концертмейстер Тихонюк О. В, сім – других у Тригубенко Анастасії, Крижановської Альони, Потапчук Ксенії, Курій Аліни (всі фортепіано, їх викладач Бодня І. М., Репетило Вєри (скрипка) викладач Яблуновська Н. А., концертмейстер Коваленко Є. В., Потапчука Арсенія (сольний спів) викладач Гумененко А. А. концертмейстер Черепанова А. В., Лемича Дмитра (сольний спів) викладач Потапчук Л. Я., концертмейстер Бодня Н. А. та одне третє місце у Костіна Івана (фортепіано), викладач Бодня Н. А.. 
По переду підготовка та  змагання у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокального мистецтва «Голос серця», який буде проводитись на базі Кропивницького фахового музичного коледжу в онлайн форматі. Це дуже серйозне музичне випробування для вокалістів, головою журі, якого є наша землячка, народна артистка України Лідія Забіляста. 

В умовах карантинних обмежень школа працює за планом роботи, пристосувавшись до нових умов. Вдалося провести в офлайн форматі захід до Дня музики, Дня вчителя та людей похилого віку,  побувати на презентації колективної монографії  «Шимановські, Блюменфельди Нейгаузи: музичні родини на перехресті культур». Представив цю роботу на розгляд викладачів директор Кропивницького музею музичної культури ім. К. Шимановського, художній керівник фестивалю "Осінь з музикою Кароля Шимановського: діалог культур і часів на малій батьківщині композитора" Олександр Полячок.

До Всеукраїнського Дня працівників культури було проведено виставку , на якій були представлені роботи з різних видів мистецтв, якими захоплюються учні та викладачі школи в рамках фестивалю дитячої творчості «Всі мої таланти». Традиційний концерт для учнів школи-інтернату в рамках фестивалю «Повір у себе» до Міжнародного  Дня інвалідів було також проведено онлайн. Плануємо провести і шкільний конкурс юних піаністів «Юний віртуоз» в дистанційному форматі. Нажаль улюблене свято першокласників, яке завжди проводили напередодні новорічних свят, переносимо на весну, коли покращиться епідеміологічна ситуація. Учбовий процес триває, розпочалися контрольні заходи, учні школи успішно здають академічні концерти та вивчають нові твори. Сподіваємося, що новий рік буде більш сприятливіший та дасть змогу працювати ще краще та ефективніше, примножуючи здобутки наших учнів!

Відділ культури і туризму 
Знам’янського міськвиконкому


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень