Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Співпрацюємо разом: безробітні та підприємці Кіровоградщини отримають можливість професійного розвитку

Дата: 24.11.2020 09:30
Кількість переглядів: 331

Фото без описуНещодавно, для фахівців центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості відбулася презентація проєкту «Платформа соціального згуртування і професійної підтримки», яку реалізовує на Кіровоградщині громадська організація «Фонд «Професійний розвиток».

Відкрив захід заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який підкреслив важливість співпраці служби зайнятості з громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на вирішення питань зайнятості безробітних громадян. 

У свою чергу координатор проекту Євгеній Орехов, коротко ознайомив про напрямки діяльності громадської організації «Фонд» Професійний розвиток». Повідомив, що діяльність громадської організації спрямована на підвищення рівня добробуту громадян України шляхом працевлаштування та підтримки малого бізнесу. 

Презентуючи проект «Платформа соціального згуртування і професійної підтримки» Є. Ореховповідомив, що він вже реалізовується у чотирьох регіонах України, а віднедавна і на Кіровоградщині. Основна місія проєкту– підтримка та сприяння працевлаштуванню вразливих мешканців Кропивницького та області, а також підтримка та розвиток підприємницької ініціативи, самозайнятості, мікропідприємництва та професійного зростання незайнятого населення.

Координатор проекту озвучив складові етапи його реалізації: в умовах карантинних обмежень, передбачається проведення онлайн-вебінарів, тренінгів, майстер-класів як для шукачів роботи, так і для роботодавців. Серед них: тренінги «Написання Фото без описурезюме», «Ефективна комунікація», «Критичне мислення як інструмент побудови діалогу» та інші, спрямовані на формування професійних компетенцій, необхідних на ринку праці. Для тих, хто вже розпочав власний бізнес, тренінги із мікропідприємництва.

Є. Орехов наголосив на можливостях громадської організації щодо підтримки осіб, які вже мають досвід підприємницької діяльності. Зокрема, у напрямку отримання грантів, спрямованих на розвиток бізнесу з отриманням міжнародної технічної допомоги на закупівлю професійної техніки, меблів, обладнання та інших необхідних для бізнесу інструментів. 

Під час зустрічівідбулось обговорення окремих аспектів співпраці, у т.ч. й у онлайн-режимі. Погоджено графік проведення вебінарів у грудні поточного року.

Проведення таких заходів – це ще одна можливість допомогти незайнятим громадянам адаптуватися до сучасних умов ринку праці, апідприємцям та роботодавцям– налагодити та розвинути свій бізнес.

Наостанок Є. Орехов наголосив на тому, що усі охочімають можливість доєднатися до вебінарів, з графіком проведення яких можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/profroz/posts/1931866716953141

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень