Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

ЗНАМ’ЯНКА: ДО І ПІСЛЯ

Дата: 24.10.2020 13:44
Кількість переглядів: 1437

Фото без описуЗавтра ми будемо обирати голову Знам’янської територіальної громади. Я, Сергій Філіпенко, теж прийду на виборчу дільницю. Уже не як кандидат на посаду міського чи селищного голови, а просто віддам свій голос як виборець.

Напевно, я все ж таки щаслива людина. Двічі обирали мене люди селищним головою, один раз – міським головою. Я дякую всім, хто голосував за мене, хто вірив у мої наміри і плани!

Але чи задоволений я своєю роботою на посаді міського голови? Насправді не зовсім. Хотів зробити більше. Але ті зміни, що відбувались у Знам’янці, давалися ох як непросто. Та коли задумане вдавалося все ж таки всупереч всьому завершити, це було для мене справжнім подарунком. Сподіваюся, що й для людей нашого міста. Багато чув добрих слів від знам’янчан і повірте: це була для мене така нагорода, що більше нічого й не треба.

Кажуть, до хорошого швидко звикаєш. Це так. А днями переглянув старі фото і сам здивувався: невже такими були ці вулиці?

Подивіться на фотографії. Ось яким наше місто було п’ять або й менше років тому і як воно змінилося. Це – лише деякі місця Знам’янки. І це все вже стало історією. Ви вже не побачите тих вулиць такими, якими вони були колись.

Фото без описуІ знаєте, що хочу побажати всім нам? Щоб у 2025 році ми змогли так само взяти фотографії 2020 року і з гордістю порівняти: ось якою наша Знам’янка була тоді, а ось якою стала сьогодні!

А я дякую всім, хто всі ці п’ять років був зі мною! Хто вірив у мене й мої плани, хто допомагав! У тому числі це й знам’янчани, які люблять своє місто і щодня роблять його кращим. Дякую тим, хто оцінив мою роботу! Я щиро й від душі вболівав за Знам’янку. І все, що вдалося мені зробити, зроблено від душі!

Миру, Божої Благодаті кожному з вас, кожній родині!
З повагою,
Сергій Філіпенко

Це був «убитий район»
Першими серед відібраних фотографій ви побачите мікрорайон Чайковського. Він розташований майже в центрі міста. Довго його називали «убитим». Чому? Подивіться на фото і все зрозумієте без слів. А ось який він зараз.
ВУЛИЦЯ ВІКТОРА ГОЛОГО

Ось так, як ви бачите на фото, виглядала раніше центральна вулиця нашого міста. Напевно, можете пригадати, як «зручно» було добиратися нею після дощу, адже нормальних тротуарів не було. Порівняйте, як виглядає вона зараз.

БЕЗЛЮДНЕ МІСЦЕ
Таким був колись проспект Шкільний. Та й як йому можна було бути людним, якщо тут і асфальт заріс був бур’яном? Сумно було бачити таку картину. Адже це – перша вулиця нашого міста. То як було не відновити нашу історію?
І я щасливий від того, що тепер цілими днями саме тут із самого ранку до пізнього вечора прогулюються і діти, і дорослі! Безлюдне місце вже не безлюдне!

Фото без описуІСТОРІЯ, ЯКУ ВДАЛОСЯ ЗБЕРЕГТИ
Тепер про арки, які свого часу не обговорював хіба що ледачий. І не такі вони, мовляв, і навіщо вони взагалі потрібні. Але повернемося до історії. Ось такою, як на фото, була арка в скверику, що біля будівлі міськво, на проспекті Шкільному. І ось такою вона зараз стала. Не шедевр архітектури, звичайно. Але ж це наша історія!
Ви можете побачити на фото й якою була арка при вході до міського парку відпочинку багато років тому. Цікаве фото! Цю арку потім демонтували. Був час, замість неї при вході просто лежали бетонні блоки. Потім замінили їх залізною огорожею. Сьогодні вхід до міського парку виглядає так, як ви бачите на фото.

«П’ЯТАЧОК» І НЕ ТІЛЬКИ
Так званий П’ятачок – теж історичне місце в Знам’янці. Саме тут колись розташовувався перший залізничний вокзал. Як виглядало це історичне місце кілька років тому, ви можете побачити на фото. Як виглядає зараз – теж можете порівняти.

А ще ви можете побачити, як виглядають зараз інші вулиці в різних частинах міста після ремонтів. Їх немало. Так, бажано, щоб було їх більше!

Ну що ж, наступному голові буде над чим попрацювати. І не лише йому. Роботи в Знам’янці вистачить ще на багато років. Тому… Думайте, зважуйте і робіть ваш вибір. Від нього залежить те, як усі ми проживемо наступні п’ять років.

Фото за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень