Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Осінь з музикою Кароля Шимановського

Дата: 15.10.2020 12:00
Кількість переглядів: 1292

Фото без опису У Кропивницькому з 02 по 11 жовтня проходив фестиваль "Осінь з музикою Кароля Шимановського: діалог культур і часів на малій батьківщині композитора".
 ХVІII музичний фестиваль, що вже став традиційним, цьогоріч був присвячений 145-річчю від дня народження музиканта та композитора і відбувся за підтримки Українського Культурного Фонду.  


Мистецький фестиваль імені Кароля Шимановського поєднав мистецтвом вісім українських сіл і міст Центральної України, де народився, бував, жив і творив класик польської музики ХХ століття Кароль Шимановський: Тимошівку, Вербівку, Кам’янку, Знам’янку, Петрове, Кропивницький, Черкаси, Київ.
Учасниками фестивалю 2020 стали: композиторка Алла Загайкевич, піаніст, композитор, музикознавець, лектор, письменник, фотограф Артем Ляхович, митець у сфері програмованого алгоритмічного аудіовізуального мистецтва V4W.ENKO, лауреати міжнародних конкурсів Ксенія Мороз і Аліна Романова, учасник міжнародних фестивалів фольклорний гурт "Млиночок" та інші. 
Минулої п’ятниці  в Знам’янській дитячій музичній школі ім. Лисенка в рамках цього фестивалю відбулася презентація колективної монографії «Шимановські, Блюменфельди Нейгаузи: музичні родини на перехресті культур. Представив цю роботу на розгляд викладачів директор Кропивницького музею музичної культури ім. К. Шимановського, художній керівник фестивалю Олександр Полячок.  Чому саме Знам’янка? Дитинство та юність композитора пройшло на теренах Правобережної України, сьогоднішньої Черкащини та Кіровоградщини. Це, зокрема Тимошівка, поблизу Кам’янки, де народився композитор та Орлова Балка, тепер частина села Петрового під Знам’янкою. Тут народилася сестра Кароля, видатна співачка Станіслава Корвін – Шимановська, промайнуло кілька дитячих років майбутнього композитора. Тема « Кароль Шимановський і Україна» найбільш досліджена тема цієї монографії. На згадку про зустріч школа отримала монографію від співавтора з його автографом. В презентації взяли участь викладачі фортепіанного відділу Євгенія Коваленко та Наталія Гурська. У їх виконанні прозвучала прелюдія №2 Кароля Шимановського.
 


Відділ культури і туризму
Знам’янського міськви
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень