Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сьогодні школи ювілей: величне й незабутнє свято

Дата: 03.12.2018 16:59
Кількість переглядів: 530

Наснага, миті, щастя невдаваного,
Учительські думки і сміх дітей –
Усе це, наче пережите заново,
Вмістилося у слові «ювілей». 

30 листопада 2018 року навчально-виховний комплекс «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» - школа, багата своєю історією та освітянськими звершеннями, поколіннями мудрих педагогів і вдячних за науку випускників, святкувала свій ювілей. Історію в 120 років має школа.

Потужний творчий  колектив закладу налічує 65 педагогів, які навчають 825 учнів. За високу майстерність і самовідданість чотирьох учителів нагороджено знаком «Відмінник освіти України», звання «старший учитель» мають 23 педагоги, за глибокі знання та професіоналізм 11 педагогам присвоєно звання «учитель-методист».

Вищу категорію мають 43 педагоги. Всі вони творять  навчальний заклад нового типу, в якому дитина комфортно і вільно розвивається інтелектуально. Пріоритетними у роботі колективу є інноваційні освітні технології, передовий педагогічний досвід, використання яких спрямоване на формування і всебічний розвиток творчої особистості.

Сотні учнів школи № 2 прославляють свій навчальний заклад. Серед них журналісти і актори, музиканти і програмісти, викладачі і підприємці та багато інших. Приємно, що численні випускники колись середньої школи № 2 присвятили своє життя одній із найблагородніших професій, професії лікаря.

Сьогодні школа є соціально-культурним центром громади, з висококваліфікованим педагогічним колективом, який проводить освітню та просвітницьку роботу. Це один з кращих навчальних закладів міста, який виділяється серед інших шкіл високим творчим потенціалом учнів та педколективу.

В цей день у закладі зібралися однодумці, ті, хто душею, долею, серцем, думками, добрими справами, причетний до знаменної дати. Вшанувати педагогів та ще раз пройтися коридорами будівлі, яка свого часу була мовчазним свідком дружніх бесід, дотепних шкільних витівок та перших життєвих уроків, прийшли різні покоління випускників: хтось сивочолий, хтось заклопотаний вихованням уже своїх діточок, а хтось ще зовсім молодий.

Особливим цей день був для педагогів-ветеранів, чиї палкі і гарячі душі та надзвичайна закоханість у свою справу ще відлунюються у стінах школи.

Господарі навчального закладу гостинно вітали випускників усіх поколінь, учнів нинішніх і колишніх, їхніх вчителів, батьків – одним словом, усіх, хто завітав сюди. У день ювілею гості закладу мали можливість відвідати уроки своїх улюблених вчителів та позакласні заходи у 1-11 класах, переглянути виставку малюнків "Моя улюблена школа" та вітальних стіннівок, виставку "Талановиті руки вчителів", для них було організовано екскурсію по закладу, до музею.

Святкування ювілею відбулося у центрі дитячої та юнацької творчості, який вмістив всіх бажаючих привітати ювілярів. А їх було чимало: це і колишні випускники цього закладу, і сьогоднішні учні школи та їх батьки, і ветерани педагогічної праці, які нині перебувають на заслуженому відпочинку, друзі і партнери школи, працівники відділу освіти , представники міської влади.  

Насичена концертна програма розпочалася з перегляду відеофільму про історію та сьогодення навчального закладу

У переспіві вітальних промов найкращі побажання рідному колективу, колегам-освітянам адресував директор Сопільняк Юрій Михайлович.

Розділити радість небуденної події разом з ювілярами прибула велика кількість поважних гостей. Свої щирі привітання адресували іменникам міський голова Філіпенко Сергій Іванович, начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Клименко Людмила Анатоліївна. 

Приємним сюрпризом стало відеопривітання колишньої випускниці Олени Федорової, яка вже більше 10 років мешкає у Латвії, вітання виконуючого обов’язки головного лікаря  комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А. Лисенка»  Муравського Ігоря Борисовича. 

Концерт, підготований власними силами учнів і вчителів, зробив свято теплим і зворушливим. Естетичним подарунком стали виступи працівників музичної школи, вихованців зразкового хореографічного колективу «Екстраверт» Центру дитячої та юнацької творчості (керівник М.Стукаленко), солістів  обласної філармонії міста Кропивницького. 

Крім теплих зичень, шкільна родина отримала від гостей «скриньку» цінних подарунків.

Увесь концерт був наскрізь пронизаний теплими і щирими словами на адресу тих, хто творив історію школи, навчав і виховував в її стінах кілька поколінь, вчить і вчиться тут зараз, розбудовує і розвиває цей навчальний заклад.

Свято залишило світлі спогади в серцях всіх, хто був на ньому присутній, продовжилося неформальним спілкуваннями, вервицею спогадів під час зустрічі старих друзів.

Шкільні стіни невпинно будуть відбивати час: 130, 140,150 років, а школа все одно буде лишатися молодою, тому що ці стіни будуть наповнюватися новими дзвінкими голосами.

Шкільний дух не старіє, йому завжди десять-одинадцять років — якраз стільки, скільки від першого до останнього шкільного дзвоника проходять свій шлях учні.

І буде ще двохсотий ювілей
І школа знов його відзначить,
Зустріне всіх своїх дітей
І їхнє майбуття побачить.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень