Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нове. І дуже ефективне

Дата: 19.10.2018 16:55
Кількість переглядів: 568

Фото без описуТак можна коротко охарактеризувати  нещодавнє нововведення в освіті України. З початку нового навчального року по всій країні (і в нашому місті теж), на виконання відповідної Постанови Кабінету Міністрів України, розпочали свою роботу інклюзивно-ресурсні центри.

Що це означає – «інклюзивно-ресурсні центри»  -  і для чого вони створені?

Адже допомогу в таких центрах надають  дітям віком від 2 до 18 років Фото без опису(консультативну підтримку отримують  і їхні батьки), та й  виконують свою роботу  працівники центрів не тільки безпосередньо  в самому центрі, а й у дитячих садочках , школах, різних інших  навчальних закладах..

До інклюзивно-ресурсних центрів звертаються діти з порушеннями слуху, зору, мовлення, інтелектуального розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, а також діти, які мають порушення емоційно-вольової сфери чи пізнавальних процесів.

З ними працюють психолог і логопед, а за потреби – й інші фахівці: вчителі-дефектологи, вчителі-реабілітологи.

Фото без описуМета роботи інклюзивно-ресурсних центрів: забезпечити якісну освіту дітям з особливими освітніми потребами. А для цього центри  й проводять комплексні психолого-педагогічні оцінки  розвитку дітей з особливими освітніми потребами, надають їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечують системне кваліфіковане супроводження.

В Знам’янському інклюзивно-ресурсному центрі нині надається психолого-педагогічна допомога 20 дітям. З кожним займаємося окремо, за індивідуальною програмою.

Фото без описуЗаняття проходять в кімнаті для корекційно-розвиваючих занять, яка оснащена спеціальним для цього обладнанням, тут же є й необхідні дидактичні матеріали.

Тут немає нічого дріб’язкового, зайвого. Все, що знаходиться тут – має своє значення. Втім, плануємо з часом центр дооблаштувати ще, щоб фахівцям центру можна було ефективніше працювати з дітьми. Надаємо й консультативну допомогу батькам, котрі виховують дітей з особливими освітніми проблемами; проводимо бесіди,  з ними щодо позитивної мотивації розвитку таких дітей.

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться на території міської лікарні, у приміщенні колишньої адмінбудівлі закладу.

Графік корекційної роботи з дітьми та консультаційної роботи з батьками:
понеділок 13.00  -  16.30
вівторок    8.00   -   11.30
середа       13.00 -    17.00
четвер       13.00 -    18.30
п’ятниця   8.00   -    11.30

Л.Мельник, директор інклюзивно-ресурсного центру                                                                                                                                                                
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень