Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Олесь Довгий: звіт перед виборцями

Дата: 29.11.2018 16:46
Кількість переглядів: 566

Фото без описуМинулої середи до м. Знам’янки приїздив із робочим візитом  народний депутат України Олесь Довгий. Протягом дня він намагався зустрітися із якомога більшою кількістю своїх виборців, - побував у трудових колективах медиків, педагогів, залізничників, виступив окремо  із звітом перед мешканцями міста Знам’янки і мешканцями смт Знам’янки Другої.

Розмову із людьми одразу ж поділяв на три частини. Як депутат розповів про своє бачення роботи в парламенті,  прозвітував про те, де і скільки виконав із того, що обіцяв Фото без описузнам’янчанам перед виборами.

- На моєму виборчому окрузі -  207 населених пунктів, - так почав  свою розмову депутат. – Сьогодні в мене це – вже 108 зустріч із виборцями за останні чотири місяці. Звітувати є про що: за 3,5 років моєї каденції у цих населених пунктах виконано різні ремонтні роботи на 444 об’єктах. Це капітальні ремонти доріг, дахів, відновлення водоводу, будівництво очисних, інфекційного відділення , ФАПів, облаштування дитячих майданчиків… Але поговоримо з вами про все по черзі. 

    Про парламент

Фото без опису-    Не знаю, дякувати вам, чи ні, що обрали мене депутатом на  окрузі, - починає розмову Олесь Довгий. –  З одного боку – ваша довіра – висока честь і можливість працювати на благо людей. А з іншого…Найгіршого парламенту за той, що працює нині, не було, здається, протягом всіх років незалежності країни. І за таких умов дуже складно працювати. Так, після революції, як після шторму, відбулося очищення у владі. А з іншого боку: до парламенту потрапили люди, які не можуть працювати на цьому рівні. В них немає освіти, немає досвіду роботи, масштабів мислення. Вважаю, народний депутат -  це людина, котра представляє нашу націю перед всім світом. Тоді чи можна назвати нормальною ситуацію, коли депутати  б’ють один одного, рвуть  сорочки і плюються?

Фото без описуНа законодавчому рівні,  як депутат, вважаю, що я спрацював чесно. Я ні в чому не зрадив своїх виборців, не вступив ні до якої партії. І від депутатської недоторканності, як і обіцяв, відмовився сам. Я проголосував за всі закони, пов’язані з антикорупційним пакетом, - створення антикорупційної прокуратури, антикорупційного суду, введення електронних декларацій, введення  таких електронних майданчиків, як Prozorro. Проголосував за всі закони, пов’язані із зміцненням обороноздатності країни, які визначають європейський курс розвитку нашої країни.

    Про вибори

- Ні в якому разі не буду агітувати вас ні за якого кандидата. Ви досить мудрі, щоб самим зробити правильний вибір, - продовжує розмову народний депутат. – Прошу тільки  одне: прийдіть обов’язково на вибори і проголосуйте. А перед тим, як зробити свій вибір, подумайте і проаналізуйте. На посаді Президента повинна бути така людина, котра здатна сісти за стіл переговорів (а всі війни завжди закінчувалися саме в такий спосіб) і котра заради фальшивого миру не піде на компроміс, що дорівнюватиме капітуляції країни. Компроміс повинен бути в тому, щоб відстояти те, за що загинули на Сході наші молоді хлопці і дівчата.

Фото без описуЩодо виборів до парламенту скажу ось що. Ви всі голосували за різні партії. Всі вони обіцяли вам (тільки пригадайте!) зниження тарифів, цін, підвищення пенсій, зарплат. В тому числі, й зняття недоторканості з депутатів. Хто із них виконав обіцяне?  Кожна політична сила (тільки вслухайтеся) розповідає про те, що їй заважають працювати. І ніхто не розповів, а що ж із своїх обіцянок виконав за ці роки. А було б добре, щоб кожна політична сила відповідала за якусь галузь в країні: хтось – за освіту, хтось – за економіку, хтось – за комунальну сферу. А потім, перед виборами, щоб кожен прозвітував своєю роботою про виконане. Депутат повинен працювати на людей, а не на політичну силу. Він повинен обійти кожен двір, кожен будинок на своєму окрузі. І ось тоді він буде ближчим до людей, а люди – до нього, і ось тоді й будуть  в країні  зрушення на краще. Бо ж коли вам просто обіцяють підняти зарплати і пенсії, а знизити тарифи і ціни, знайте, що це брехня. Такого ніхто не зможе зробити. А треба починати з іншого: з відновлення економіки в країні, зі створення робочих місць.

Про виконане

- Я обіцяв перед виборами, що постійно приїжджатиму до вас. Я об’їхав всі села, всі міста і селища, а їх на окрузі – 207.  Приймальнями депутата, що працюють в містах Світловодську, Знам’янці, Олександрівці, Новгородці, за ці 3,5 роки прийнято майже 10 тисяч письмових заяв громадян, особисто на прийомі побувало  понад 6 тисяч людей. Є окремі дні, коли я виділяю час й для спілкування з підприємцями, котрим надаю допомогу при вирішенні якихось складних питань. Майже 1000 робочих місць, маю право таке казати, отже,  створено з моєю допомогою. За ці 3,5 років моєї каденції виконано ремонтні роботи, встановлено нове обладнання, або просто побудовано щось з нуля на 444 об’єктах. І такі роботи тривають ще. Побудовано на окрузі з нуля 20 нових ФАПів із сучасним обладнанням і новими машинами, придбано нових сучасних стоматкабінетів – 15, облаштовано на окрузі 76 дитячих майданчиків і ще 24 плануємо встановити. Відремонтовано 20 шкіл, з десяток дитячих садочків. На окрузі немає зараз жодного садочка, школи, які б не працювали через відсутність опалення. А були й такі. 

Що конкретно зроблено для Знам’янки? Завершено, як і обіцяв, будівництво об’їзної дороги (вартість – більше ста мільйонів гривень). Капітально відремонтовано дах  у будинку номер 10 по вулиці Привокзальній, капітально відремонтовано дорогу від в’їзду до міста з боку Олександрії -  до залізничного вокзалу. На міському  стадіоні  - разом із міським головою Сергієм Філіпенком вирішили проблему встановлення  нових сидінь, облаштовано 5 дитячих майданчиків і ще 2 – на черзі, облаштовано нові лавки біля під’їздів декількох багатоповерхівок. Але найголовніше (і скількох зусиль мені це коштувало, знаю тільки я), - вдалося добитися, щоб при реформуванні на Фото без описузалізниці не сталося так, що всі податки від знам’янських залізничних підприємств направлялися б до м. Одеси, а не міського бюджету м. Знам’янки!

Не можна наперед обіцяти, але є в мене домовленість із прем’єр-міністром про допомогу з державного бюджету: щоб до 150-річчя міста було капітально відновлено центральну міську площу.

Я знаю, що не всі підтримують мене. Є такі, що ганьблять мою справу. Але разом із своєю командою ми намагаємося робити все на благо громади. Вам, шановні знам’янчани, вирішувати, чи працювати мені й далі на цьому окрузі.

Під час зустрічей чимало знам’янчан і мешканців селища зверталися до депутата з різними проханнями і пропозиціями. Вони вирішувалися одразу ж на місці. 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень