Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулось засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради

Дата: 29.03.2019 16:40
Кількість переглядів: 432

Фото без описуПід головуванням першого заступника міського голови Загородньої В.Г. відбулось засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради. 
На порядку денному розглядалися  питання: 

•    Про ротацію голови міської тристоронньої соціально-економічної ради.
•    Про план роботи міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2019 рік.
•    Про міський бюджет на 2019 рік.
•    Про хід виконання у 2018 році Програми зайнятості населення м.Знам’янки Кіровоградської області на 2018-2020 роки та ін.
  
На засіданні Ради виступили та надали інформацію: 

•    перший заступник міського голови, співголова міської тристоронньої соціально-економічної ради Загородня В.Г. – про те, що відповідно до Положення про міську тристоронню соціально-економічну раду (далі – Рада) щороку відбувається ротація голови Ради. Головою Ради від роботодавців на 2019 рік обрано головного лікаря КНП «Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих КОР» - Мельничук О.Я. – одноголосно;

•    начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому Манько Л.І. ознайомила присутніх з орієнтовним планом роботи Ради на 2019 рік;

•    заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів - начальник фінансового управління Знам’янського міськвиконкому Лихота Г.В. надала інформацію про доходи бюджету міста Знам’янки на 2019 рік; про розподіл видатків бюджету на 2019 рік; про розподіл коштів бюджету розвитку за об’єктами у 2019 році; 

•    заступник директора Знам’янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості Полікарпова Л.М.- про те, що протягом 2018 року виконані основні завдання передбачені на 2018 рік Програмою зайнятості населення м.Знам’янки на 2018-2020 роки. За сприянням служби зайнятості працевлаштовано 795 осіб, в т.ч. 471 особа, які мали статус безробітного. З метою залучення незайнятих громадян до підприємницької діяльності  міськрайонною філією проводяться  семінари з  орієнтації на підприємницьку діяльність. 

Консультації  надаються з питань: законодавства щодо державної реєстрації суб'єктів господарювання; ліцензування, патентування та сертифікації підприємницької діяльності; податкового законодавства; відкриття рахунків у банківських установах; пошуку, відбору та найму персоналу, оформлення трудових відносин; оформлення документів щодо купівлі (оренди) земельних ділянок, приміщень для провадження підприємницької діяльності; отримання банківських кредитів, іншої фінансової допомоги; з інших питань, що стосуються організації та провадження підприємницької діяльності.  Протягом  2018 року 120 осіб  із числа жителів міста та району отримали  індивідуальні консультації.

Професійне навчання проходили 144 мешканці міста. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 278 осіб із числа безробітних. Працевлаштовано 205 осіб, із числа громадян,які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці. Протягом  2018 року до міськрайонного центру зайнятості звернулися 28 особи із числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та ООС із них отримали профорієнтаційні послуги 27 осіб та 7 осіб працевлаштовано.  

Протягом 2018 року на обліку у філії перебували 62 особи з інвалідністю, із них працевлаштовано 23 особи.  Протягом звітного періоду 2018 року профорієнтаційні послуги отримали 38 осіб з інвалідністю.

За звітний період у міськрайонний філії  перебували на обліку, як безробітні - 12 осіб із числа внутрішньо переміщених,  із них працевлаштовано 5 осіб. У роботах тимчасового характеру приймала  участь 1 особа.     Станом на 01  січня  2019 року на обліку  перебувала 1 особа із числа внутрішньо переміщених, яка має статус безробітного.  
    
За результатами засідання були прийняті відповідні рішення.

Секретар міської тристоронньої 
 соціально-економічної ради                                                

Л.Манько
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень