Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Презентовано проект ЄС/ПРООН із впровадження заходів енергоефективності у будинках ОСББ

Дата: 04.06.2019 16:28
Кількість переглядів: 477

Фото без опису29 травня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ за участю регіонального координатора ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Кіровоградській області, експерта у Кіровоградській області програми «Енергоефективність в Україні», представників структурних підрозділів облдержадміністрації, виконавчого комітету Знам’янської міської ради, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Знам'янки. 

На початку наради Сергій Коваленко зауважив, що кількість ОСББ в області Фото без описупоступово зростає. Держава сприяє процесу об'єднання співвласників будинків, оскільки лише такий підхід господарювання дає змогу створювати якісні умови проживання для мешканців, орієнтуючись виключно на їхні бажання і потреби. 

Сергій Коваленко зазначив, що в області успішно діє програма "теплих кредитів". Минулого року з обласного бюджету ОСББ, ЖБК отримали   2,8 млн.грн відшкодування за даною програмою, реалізація якої продовжуватиметься і у 2019 році. 

Фото без описуТакож, Сергій Коваленко наголосив, що місто Знам’янка є лідером зі створення ОСББ по області, але лише 4 ОСББ у 2018 році скористались програмою «теплих кредитів». 

Паралельно з Урядовою програмою "теплих кредитів" в державі стартує ще один проект, орієнтований на впровадження енергоефективних рішень у житлових будинках. 

Регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Кіровоградській області Костянтин Камма презентував проект "Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES), реалізація якого в Україні здійснюється за підтримки Мінрегіону України, фінансується Європейским Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Проект розрахований на два роки і впроваджуватиметься у тісній співпраці з Фондом енергоефективності.

Фото без описуМета даного проекту допомагати створювати нові ОСББ, надавати підтримку існуючим ОСББ у формуванні, організації та подальшому впровадженню енергоефективних рішень, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України.  

Проект надаватиме консультативну і тренінгову допомогу для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів створених ОСББ, місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив щодо покращення технічного стану будинків.

Заявку на участь в проекті HOUSES можна подати за посиланням:www.houses.in.ua/registration


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень