Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада за участю керівного складу виборчих комісій, керівників підприємств, установ та організацій в приміщеннях яких утворено виборчі дільниці, з метою виконання встановлених вимог щодо їх матеріально технічного забезпечення

Дата: 19.03.2019 16:23
Кількість переглядів: 541

Фото без описуУ приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості, під головуванням співголови міської робочої групи з підготовки до проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, секретаря міської ради Клименко Наталії Миколаївни, на виконання листа Кіровоградської обласної державної адміністрації від 07.03.2019 року № 01-18/265/0.2 відбулася нарада за участю керівного складу виборчих комісій, керівників підприємств, установ та організацій в приміщеннях яких утворено виборчі дільниці, з метою виконання встановлених вимог щодо їх матеріально технічного забезпечення.

Наталя Миколаївна під час доповіді повідомила, що на території міста Знам’янка, в межах територіального виборчого округу №102, утворено та діють 23 звичайних та спеціальних виборчих дільниці  на постійній основі. У 2019 році м. Знам’янка є центром територіального виборчого округу №102.

Відповідно до  Постанови Верховної Ради України від 26 листопада 2018 року №2631-VIII «Про призначення чергових виборів Президента України», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 08 лютого 2019 року №302-р «Про підготовку до проведення в області чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року», 19.02.2019 року прийнято розпорядження міського голови №22 «Про підготовку та проведення в місті чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року».

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу №102 забезпечена комп’ютерною технікою для використання програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України» Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» та необхідними приміщеннями.

Фото без описуВсі виборчі дільниці підключені до електричних мереж. 

Довідкова інформація про порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси розміщена на сайті міської ради та у газеті «Знам’янські вісті».

Під час наради звернуто увагу керівників підприємств, установ та організацій в приміщеннях яких утворено виборчі дільниці, про необхідність забезпечення належних соціально побутових умов для виконання своїх завдань працівниками органів Національної поліції та ДСНС України, які будуть знаходитися у приміщеннях виборчих дільниць з 29 березня по 01 квітня 2019 року.

Також, Наталія Миколаївна, звернулася до присутніх з проханням забезпечити сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень під час виборчого процесу із дотриманням Порядку прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземних громадян та осіб без громадянства.

Відповідно до рішення міської ради від 30.01.2019 року №1783 до Програми розвитку місцевого самоврядування м. Знам’янка на 2017-2021 року були внесені доповнення відповідно до яких, розділ ІІ зазначеної програми передбачає забезпечення виконавчим комітетом, головними розпорядниками, розпорядниками нижчого рівня та одержувачами коштів міського бюджету роботи виборчих комісій з виборів Президента України, територіальних і дільничних виборчих комісії з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ, під час підготовки і проведення місцевих виборів обладнанням, інвентарем, транспортними засобами, засобами зв’язку, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями. 

Обговорили присутні й проблемні питання щодо матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць. 

Наталія Миколаївна повідомила також про те, що з метою врегулювання питання забезпечення всіх виборчих дільниць  телефонним зв’язком, 12.03.2019 року та  14.03.2019 року направлено листи №01-23/58/5 та №01-23/59/5 до директора Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком» щодо підключення телефонного зв’язку 9 виборчих дільниць з 23, що розташовані на території м. Знам’янка, де наразі відсутній телефонний зв’язок.

До присутніх, з інформацією щодо  повноважень працівників поліції під час виборчого процесу на дільницях, звернувся заступник начальника Знам’янского відділу поліції С.Котига. Сергій Володимирович повідомив, що працівники поліції будуть перебувати на дільницях з моменту отримання ними виборчих бюлетенів цілодобово та забезпечувати їх охорону.

Пам’ятку про заходи пожежної та техногенної безпеки на виборчій дільниці від провідного інспектору Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області С.Громка отримали присутні на нараді голови дільничних виборчих комісій. Також, Сергій Анатолійович повідомив про необхідність проведення з членами дільничних виборчих комісій інструктажу та оформлення відповідних відомостей з питань пожежної та техногенної безпеки з членами дільничної виборчої комісії.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців О.Денисов провів навчання з членами дільничних виборчих комісій з демонстрацією відеоматеріалів щодо організації роботи членів комісій.

Участь в нараді взяли члени міської робочої групи з підготовки до проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, керівний склад виборчих комісій, а також  керівники підприємств, установ та організацій в приміщеннях яких утворено виборчі дільниці.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень