Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Доручення міського голови

Дата: 26.06.2018 16:23
Кількість переглядів: 717

Фото без описуГоловам постійних комісій Знам’янської міської ради сьомого скликання Н.Данасієнко, А.Тесленку, Р.Кондратьєву, Н.Коленченко, В.Мацку, Ю.Сопільняку, О.Луцу.

Відповідно п.2 ст.18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», п.4 ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 6 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого депутати міської ради зобов’язані брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до склади яких вони входять, всебічно сприяти виконанню їх рішень.  Депутат ради зобов’язаний виконувати обов’язки, що покладені на нього діючим законодавством та Регламентом міської ради. Депутат представляє інтереси всієї територіальної громади, має всю повноту прав, що забезпечують його активну участь у діяльності ради та утворюваних нею органів, несе обов’язки перед виборцями, радою та її органами, виконує її доручення.

У зв’язку з  відсутністю необхідної кількості депутатів на пленарному засіданні 53 сесії міської ради, не приймаються вкрай важливі та необхідні рішення міської ради на які чекають мешканці нашого міста, а саме: рішення по внесенню змін до бюджету міста, земельні питання тощо.

Податковим кодексом України встановлено вимогу щодо надання до 1 липня року, що передує плановому, до контролюючих органів копій рішень про встановлення місцевих податків і зборів (стаття 12.3.3)  та їх офіційного оприлюднення до 15 липня року, що передує плановому (стаття 12.3.4). 

Також, статтею 12.3.5 Податкового кодексу встановлено, що у разі, якщо міська рада не прийняла рішення про встановлення місцевих податків і зборів, що є обов’язковими, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Податкового кодексу із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю. При цьому Податковим кодексом не встановлено мінімальну ставку єдиного податку для платників 1 і 2 груп (статтею  293.2 встановлено ставку податку до 10% розміру прожиткового мінімуму та до 20% розміру мінімальної заробітної плати відповідно), а також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (статтею 266.5.1 встановлено ставку у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати). Тобто, в разі не прийняття рішень про встановлення на 2019 рік ставок єдиного податку для платників 1 та 2 груп і податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до 1 липня 2018 року, виникає ризик застосування нульової ставки цих податків у 2019 році.

Виходячи з вищевикладеного та враховуючи те, що станом на 26 червня 2018 року міською радою не прийнято рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2019 рік, втрати доходів міського бюджету м. Знам’янка у 2019 році складуть 6322,1 тис. грн., а саме:

-    по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - 684,2 тис. грн.;
-    єдиного податку – у сумі 2754,0 тис. грн.;
-    по земельному податку з юридичних осіб – 2883,9 тис. грн. 

Також, по УМА та ЖКГ повинні були бути вже виконані роботи в 2017 році по договорах підряду укладені із ТОВ «Арака», а саме: Капітальний ремонт дворових та прибудинкової території житлового будинку №12 по вул. Привокзальній ( дог. Від 27.11.17 р. №455) на суму 660700 грн.; по вул. Привокзальній, 11 на суму 623400 грн.( дог. від 27.11.17 №457); по вул. Привокзальній.7 ( дог. від 27.11.17 №456) на суму 649400 грн. У зв’язку з тим, що в грудні 2017 року погодні умови не сприяли виконанню зазначених робіт, їх не виконували. Для виконання вищезазначених робіт, в лютому 2018 року депутати повинні були проголосувати за виділення коштів вільного залишку, які були затверджені по вищезазначених об’єктах ще в 2017 році.

Проте, сьогоднішній день деякі депутати не приходять і не голосують про виділення зазначених коштів на виконання вищезгаданих робіт. Разом з тим, постійною комісією з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища не вживалися заходи щодо сприяння виділенню коштів на дані роботи.

Враховуючи вищевикладене, було втрачено час ( півроку) і підрядник, який мав виконувати роботи капітальних ремонтах прибудинкових територій житлових будинків по вул. Привокзальній,7,11,12, відмовився виконувати роботи, оскільки за цей період виросла  заробітна плата працівників із 3300 грн. до 5500 грн., що потребувало коригування вартості робіт по зазначених об’єктах.

Управління МА та ЖКГ проведено відповідну роботу із коригування проектів по вищевказаних житлових будинках і вартість їх збільшилася на 703569 грн.  Внаслідок вищезазначеного, бюджет втрачає бюджетні кошти, які б могли бути використані на благоустрій міста.

У зв’язку з погодними умовами ( листопад-грудень 2017 року) також не були завершені роботи по капітальних та поточних ремонтах автомобільної дороги по вул. Дмитрівська на перехресті з вул. Партизанська та системи водовідведення зливової каналізації Привокзальної площі на загальну суму 641000 тис. грн. У січні 2018 року повинні були бути виділені кошти із вільних залишків на завершення цих робіт. Як наслідок, по вул. Дмитрівській на перехресті з вул. Партизанською, де були вже виконані роботи на 60 відсотків, роботи не виконуються і об’єкт не може бути зданий в експлуатацію та не виконуються умови договору із підрядником.

Також по Привокзальній площі під час зливи та негоди залишається на асфальті вода, тому що не завершені роботи по улаштуванню водоприймальних колодязів та труб водовідведення куди має  стікати дощова вода та талий сніг. На завершення цієї роботи потрібно виділити кошти в сумі 110000 грн. за які повинні проголосувати депутати. Від їх голосування залежить виконання вищевказаних та інших робіт, що включені до проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року №1259 «Про міський бюджет на 2018 рік».

Наразі існує недостатності бюджетних призначень комунального закладу «Знам’янська міська лікарні  ім. А.В.Лисенка» по заробітній платі з нарахуванням на липень 2018 року в сумі 2 млн. 39 тис. грн.

Відповідно до п.2.3 розділу 2 Положення про постійні комісії Знам`янської міської ради сьомого  скликання голова постійної комісії організовує її роботу і несе відповідальність перед міською радою, скликає і веде її засідання, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відношеннях з іншими органами міської ради, об`єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, виборцями, організовує роботу по реалізації рішень та протокольних доручень комісії.

Пунктом 3.3 розділу 3  зазначеного  Положення визначено, що постійні комісії можуть проводити спільні  з іншими постійними комісіями міської ради засідання за власною ініціативою, за дорученням міського голови, секретаря міської ради  або згідно з рішеннями міської ради.

З метою виконання вимог Кодексу законів про працю, Бюджетного кодексу України, Земельного кодексу України, відповідно до п. 3 ст. 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», п.4.1 розділу 4 Положення про постійні комісії Знам`янської міської ради сьомого  скликання, доручаю Вам провести засідання комісій та розглянути ситуацію, що склалася з фінансуванням основних галузей нашого міста (освіта, житлово-комунальне господарство, охорона здоров’я, соціальний захист, регулювання земельних відносин, податкова політика).

Про результати виконання даного доручення прошу повідомити мене до  02.07.2018 року.

Міський голова                                                       С.Філіпенко
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень