Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Комунальне некомерційне підприємство "Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" приймає участь в Урядовій програмі "Доступні ліки"

Дата: 08.02.2019 16:23
Кількість переглядів: 599

Комунальне некомерційне підприємство "Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" (далі-Центр) приймає участь в Урядовій програмі "Доступні ліки". 

Це урядова програма реімбурсації – механізм повної або часткової оплати лікарських засобів, що включені до деталізованого опису з бюджету. 

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню затверджується наказом Міністерства охорони здоров’я України. 

До вказаного реєстру внесені лікарські засоби для лікування хворих на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Чому саме ці категорії захворювань? Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Наразі у місті Знам’янка та Знам’янському районі підписано угоди про співпрацю з трьома аптечними закладами. Це "Бажаємо здоров’я" за адресою м.Знам’янка, вул.М.Грушевського, 20М, "Ліки Кіровоградщини"-м.Знам’янка, вул.М.Грушевського, 16В, с.Дмитрівка (приміщення амбулаторії), КП "Районна аптечна мережа", м.Знам’янка, вул.Трудова, 27, вул.Гагаріна, 27 (цілодобова аптека), в приміщеннях амбулаторій сіл Богданівка, Суботці, Трепівка, Цибулево, Іванківці, Володимирівка, Мошорино.

Протягом січня 2019 року сімейними лікарями та терапевтами Центру виписано 2464 рецепти на лікарські засоби, які включені до реєстру. 

З 1 квітня 2019 р. програма реімбурсації "Доступні ліки" переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Лікарські засоби в межах програми будуть відпускатися за електрон¬ними рецептами, а відшкодування вартості здійснюватиметься за договором суб’єкта господарювання, що провадить діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами з НСЗУ, укладеним в електронній системі охорони здоров’я.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень