Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сьогодні і зараз

Дата: 03.05.2019 16:18
Кількість переглядів: 468

Фото без описуНа меморіальному кладовищі учні НВК “Знам”янської ЗОШ - 2 - ліцей” золотистою фарбою відновлюють імена загиблих воїнів на надгробках. 

- Здавалося б, дрібницю виконують діти. Але такий захід можна назвати справжнім уроком патріотичного виховання не на словах, а на ділі, - роз’яснює директор навчального закладу Юрій Сопільняк.

- Адже поки діти підфарбовують літери, ми їм розповідаємо про героїв війни. А Фото без описутак, справді, історичні факти сприймаються зовсім по-іншому, - говорить вчитель школи Олена Подвиженко.

На цьому відкритому уроці патріотичного виховання були присутніми й міський голова Сергій Філіпенко та голова міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук.

- Меморіальне кладовище - це дійсно наша історична пам’ять. І пам’ять не тільки про наше місто, а й нашу країну загалом, - звертається до учнів Сергій Фото без описуФіліпенко. - На цьому історичному прикладі були виховані покоління учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, героїв Афганської війни. І герої нинішньої російсько-української війни теж навчалися мужності у похованих тут воїнів. 

Фото без опису- А покоїться їх тут більше 600 ! І загинули вони, коли було їм всього лише 18-20 років, - звертається до учнів Ганна Бабійчук. -

Вони були старшими за вас всього лише на кілька років.

Кожен із них теж мріяв про щось у житті. Але вони віддали своє життя за визволення рідної країни від нацизму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень