Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Співпраця з Асоціацією міст України

Дата: 21.05.2019 16:01
Кількість переглядів: 418

Фото без описуМісто Знам’янка вже 27 років є членом Асоціації міст України, яка представляє та захищає законні інтереси місцевого самоврядування в органах державної влади. 

За цей період налагоджено плідну співпрацю виконавчого комітету з представниками Асоціації та її регіональним відділенням у Кропивницькому стосовно проведення консультацій, розгляду проблемних питань місцевого самоврядування, розгляду законопроектів та інших нормативних актів, що стосуються життєдіяльності міста.

Так, у галузі місцевих фінансів, в тому числі і завдяки активній участі працівників Асоціації міст України на законодавчому рівні закріплено обов’язкове надання місцевим фінансовим органам інформації про стан податкового боргу та недоїмки за платежами до місцевих бюджетів, що дає можливість володіти повною інформацією про стан сплати податків і зборів до відповідних місцевих бюджетів, як додаткових джерел надходжень та/або втрат бюджету.  

Попереджено прийняття законопроектів щодо повернення середньострокових позик, отриманих місцевими бюджетами (заборгованість міста Знам’янка за отриманими у 2012-2013 роках середньостроковими позиками складає 6398,3 тис. грн., з них за позиками, отриманими у 2012 р. – 1189,3 тис.грн., у 2013 р. – 5209,0 тис.грн., з яких 1258,6 тис. грн. спрямовано на погашення заборгованості за коштами, що передаються до державного бюджету в результаті процедури вирівнювання місцевих бюджетів) та скасування сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, оскільки ці законопроекти не передбачали компенсації втрат доходів міського бюджету, і, в разі їх прийняття, призвели б до послаблення платоспроможності бюджету міста.

На даний час проводиться робота над законопроектом щодо скасування акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Наразі триває підготовка до заходу Асоціації – Дня Діалогу представників місцевих рад – членів АМУ з запрошеними представниками Кабінету Міністрів України з розгляду окремих питань місцевого самоврядування, а саме: Асоціацією міст збираються для узагальнення проблемні питання територіальних громад до Міністерства фінансів, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, а також щодо вирішення інших важливих питань.

Фінансовим управлінням також готується ряд звернень щодо вирішення на законодавчому рівні окремих питань в частині міжбюджетних відносин та податкової політики. Захід має відбутися у другій половині червня.

Фінансове управління виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень