Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Заходи, присвячені Дню Державного Прапора України та 29-ій річниці Незалежності України

Дата: 21.08.2020 17:45
Кількість переглядів: 1612

Фото без опису23 серпня українці відзначають День Державного Прапора України  - одного із  головних  символів  нашої  держави, вистражданого,  улюбленого символу,  що  додає  нам мужності   і  віри в себе, віри  в Україну.

 Історія  українського  прапору розпочалася кілька століть тому, але офіційно затвердили  синьо-жовтий  стяг як державний символ України  лише 28 січня 1992 року.  В усі часи  державний  прапор був  однією  з  найвищих  і найшанованіших святинь. Це наш  історичних  дух, наша  совість і символ нашої незламності, це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу.

Прапор символізує єдність земель, сконсолідує  міста і області в державу, а духовно й  історично  близькі  етноси – в націю.  Прапор  символізує стабільність держави й урочистість тих чи інших всенародних подій, свят, ритуалів. Під прапором воїни виступають на захист своєї батьківщини, на боротьбу за свободу і честь нації.Фото без опису

  Вже традиційно біля приміщення виконавчого комітету Знам’янської міської ради відбулась офіційна церемонія підняття національного стягу, участь у якій взяли представники влади, підприємств, організацій та установ міста, депутати міської ради, громадських організацій, політичних партій  та жителі міста.

Слово для привітання було надано секретарю міської ради Наталії  Миколаївні Клименко.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

« Шановні знам’янчани! Від щирого серця вітаю Вас з наступаючими святами Днем державного прапора та Днем Незалежності України!

 Ці дати втілюють в собі давнє прагнення нашого народу до свободи та самовизначення. Україна й сьогодні виборює право на свою незалежність,  на власну думку та на мирне життя. Кращі сини нашої Батьківщини щодня віддають життя за рідну землю. Нам з вами  належить ще багато зробити для розвитку України для перетворення  її на справжню правову державу, де найвищою цінністю будуть людська честь і гідність, громадські свободи та верховенство закону. Вірю що наша спільна праця на благо рідного міста, рідної  Батьківщини завжди буде плідною та натхненою, а здобутки  вагомими та  переконливими. Хай щастить в усіх добрих починаннях, а  в ваших душах буде більше впевненості у власні сили» - зазначила  Наталія Миколаївна.

Всі присутні вшанували пам’ять справжніх синів нашої держави, що загинули під час АТО,  хвилиною мовчання.  
   Фото без опису Почесне право підняти синьо-жовте знаменно було надано учасникам бойових дій : т.в.о  голови ГО «Знам’янська  спілка ветеранів АТО»  Нікітіну Миколі Миколайовичу  і   Щетініну Володимиру Михайловичу, заступнику військового комісара з територіальної оборони, майору  Знам’янського  об’єднаного  міського  військового комісаріату  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Почесною грамотою Знам`янської міської ради за високий професіоналізм, відданість державі і українському народу та з нагоди відзначення Дня незалежності України нагороджено: Ісаєнка Павла Станіславовича, радіотелеграфіста відділення зв’язку Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату;  Полєжай Наталію Анатоліївну, вчителя початкових класів навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»; Квашу Олександра Васильовича, начальника відділення військового обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату, учасника бойових дій;Фото без опису

Лубенця Андрія Івановича, члена громадської організації «Знам’янська спілка ветеранів АТО», учасника бойових дій;

Дернову Наталію Олександрівну, чергового по залізничній станції Знам’янка виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Одеська залізниця» акціонерного товариства  «Українська залізниця»;

Бискуба Павла Васильовича, водія автотранспортних засобів дільниці №2 комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг».

 

    Фото без опису

 

 

 

Грамотою Знам`янської міської ради за високий професіоналізм, відданість державі і українському народу та з нагоди відзначення Дня незалежності України нагороджено Ларіонова Віктора Анатолійовича, начальника відділення офіцерів запасу і кадрів Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату. Неводничу Ірину Павлівну, завідуючу бібліотекою Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6;

Фото без опису

Подякою Знам`янської міської ради за сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків нагороджено:

Вергун Сніжану Валентинівну, педагога-організатора Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Т.Г.Шевченка;

Ковальчук Світлану Володимирівну, вчителя математики Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

 

 

  

 

Для нагородження до Дня Незалежності України  ветеранів Кіровоградської області, які стали на захист національної безпеки і оборони, відсічі  і стримування збройної агресії  Російської Федерації в Донецькій та Луганських областях та громадських активістів, волонтерів, за особистий внесок у відродження боєздатності збройних сил України, активну волонтерську діяльність, безкорисливу працю на благо процвітання миру на землі запрошено  Колінька  Віктора Олексійовича, директора комунального закладу «Обласний  ресурсний  центр  з питань допомоги учасникам АТО та ВПО».Фото без опису

       Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Віктор Олексійович   за дорученням голови Кіровоградської  обласної ради  Чорноіваненка О.А. та від себе особисто, ветеранської спільноти Кіровоградщини привітав з нагоди Дня Державного Прапора України та 29 річницею  незалежності України,  побажав  всім невичерпної життєвої енергії, наснаги, добробуту, Божого благословення! Також , сказав: «Те що ми сьогодні зібралися підтверджує що ми єдина України і неподільна».

Віктор Олексійович вручив грамоти учасникам бойових дій.Фото без опису

 Отже, відзнакою  Кіровоградської обласної ради і Кіровоградської обласної адміністрації «За мужність та відвагу» нагороджено: Кигима  Андрія Сергійович, Кладченка  Юрія  Юрійовича, Зарудського Андрія Анатолійовича, Турлюна Сергія Анатолійовича, Самойленка Олега Вікторовича.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почесною Грамотою Кіровоградської обласної ради нагороджено:

Тишкевич Наталію Миколаївну, Савранську Світлану Миколаївну,Сурдула Михайла Дмитровича.Фото без опису

    Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Грамотою Кіровоградської  обласної ради нагороджено:

Браїм Анжеліку Сергіївну, Лук’янова Сергія Олександровича, Гаджахмедову Єне Володимирівну, Швайку Петра Митрофановича, Свірбій  Світлану Анатоліївну, Корчинського  Ярослава  Гнатовича, Рибнікову Галину Миколаївну.

 

Фото без описуПодарунком до свята лунала пісня «Рідна Україна» у виконанні Лариси Ковтун (учасниця студії вокального співу «MELOS» кер. міського Палацу культури  Р.Павловський.  

Ведучі  заходу Вікторія Петрашова та Віталій  Ткаліч  привітавши  з прийдешнім святом  побажали  усім присутнім  щоб життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров’я, добробуту, щастя кожній родині!

Відділ інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень