Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В рамках проведення заходів до Дня міста Палац культури продовжує знайомити знам’янчан з майстрами декоративно-ужиткового мистецтва

Дата: 29.07.2020 08:42
Кількість переглядів: 1388

Фото без описуВ рамках проведення заходів до Дня міста Палац культури продовжує знайомити знам’янчан з майстрами декоративно-ужиткового мистецтва.

?28 липня була відкрита персональна виставка «Дерево, що оживає», майстра різьблення по дереву Валерія Івановича Коваленка, члена міської Асоціації народних майстрів та художників аматорів «Промінь» (керівник В. Кравченко), що діє у міському Палаці культури (директор Н. Фото без описуАльошина).

«Дерево - матеріал, який найчастіше українці використовували у побуті» – розповідає Валерій Іванович. – «В Україні поширеними були різноманітні способи обробки дерева – теслярство, бондарство, ложкарство. Матеріалом слугували дуб, клен, сосна, липа, вільха, груша та інші породи дерев. Мої роботи зроблені в різний час. Під впливом тих чи інших об’єктивних або суб’єктивних факторів».

Фото без опису?Експозиція поділена, на так би мовити, три теми. Тема «Родина», тема «Казки» і «Козацтво». Головним для Валерія Івановича є відчуття матеріалу і майстерність виконання, а також уміння гармонійно поєднувати традиційний декор із сучасними формами.

Фото без описуПривітати майстра прийшли запрошені гості, колеги та друзі, а також слова вдячності за збереження української національної культури лунали і від директора міського Палацу культури Н. Альошиної. Привітання були і від творчої родини народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» в якому Валерій Іванович співає в же 7 років. Відвідувачі були у Фото без описузахваті від виставки та спілкування з майстром.

Вiддiл культури i туризму Знам'янського мiськвиконкому 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень