Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання постійної комісії з питань землекористування та будівництва

Дата: 22.07.2020 13:44
Кількість переглядів: 1384

22 липня 2020 року під головуванням депутата міської ради, члена постійної комісії з питань землекористування та будівництва Анатолія Тесленка відбулося  засідання зазначеної комісії. Присутні члени комісії розглянули питання регулювання земельних відносин, що винесені на розгляд чергової 92 сесії Знам’янської міської ради.

Про необхідність затвердження назви провулку Максима Залізняка (колишня назва  - провулок Лазо) в місті Знам’янка Кіровоградської області інформував в.о. начальника відділу архітектури та містобудування Олександр Мостовий. Проєкт рішення з даного питання було підготовлено з метою здійснення реєстрації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно об’єкта нерухомого майна земельної ділянки, що розташоване на вулиці Максима Залізняка та враховуючи Порядок ведення словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 06.07.2012 року №1014/5. Додаткові роз’яснення з даного питання надав начальник юридичного відділу Юрій Данільченко.

Начальник відділу земельних питань Алла Грицюк ознайомила присутніх з 59 проєктами рішень, що є профільними для постійної комісії, відповіла на запитання та надала необхідні документи.

Під час обговорення проєкту рішення «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)(для подальшого заключення договору оренди землі)ТОВ «Знам'янський торгівельний комплекс «Відродження»» члени постійної комісії висловили власні думки щодо його змісту. Алла Грицюк надала роз’яснення щодо наявності правових підстав для підготовки даного проєкту рішення. Повідомила, що наразі, договір оренди земельної ділянки по вул. Василя Сухомлинського, 19, де знаходиться ринок «Центральний»  з колишнім власником майна – Районним споживчим товариством – розірвано на підставі рішення міської ради у зв’язку з переходом права власності на майновий комплекс до ТОВ «Знам'янський торгівельний комплекс «Відродження». Відповідно кошти до міського бюджету - не надходять. У разі затвердження міською радою запропонованого проекту рішення, ТОВ «Знам'янський торгівельний комплекс «Відродження» буде мати право виготовити документи, укласти договір оренди та сплачувати до міського бюджету кошти за користування земельною ділянкою.

Депутати розглянули звернення громадян, що надійшли на адресу комісії, а також заслухали думку заявників щодо піднятих ними питань. Обговорили необхідність врегулювання питання торгівлі на алеї по вул. Михайла Грушевського,22.

У роботі комісії брали участь: А.Тесленко, Ю.Майборода, І.Грінченко - члени постійної комісії з питань землекористування та будівництва, в.о. начальника відділу архітектури та містобудування О.Мостовий, начальник юридичного відділу Ю.Данільченко, мешканці міста, заявники.

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань постійних депутатських комісій міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення постійної комісії.

Відділ забезпечення
діяльності міської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень