Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Україна з новим адмінтерустроєм

Дата: 20.07.2020 08:08
Кількість переглядів: 1237

Фото без опису17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 138 районів. Старі 490 районів парламент ліквідував. За це рішення проголосували 238 народних депутатів.

Постановою визначено, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Згідно з текстом постанови, у Кіровоградській області буде 4 райони: Голованівський район, Кропивницький район, Новоукраїнський район, Олександрійський район. До цього в області був 21 район.

Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів, як йдеться в документі, не проводяться. А повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах, припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах.

Центральна виборча комісія, відповідно до Постанови, має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.
Джерело: сайт Кіровоградської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень