Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

28 червня – День Конституції

Дата: 26.06.2020 14:30
Кількість переглядів: 1481

Фото без опису28 червня вся Україна святкує День Конституції. Це свято вважається одним із наймолодших, адже воно з’явилось лише після ухвалення Основного Закону України.

Писали українську Конституцію цілих шість років – з 1990 по 1996. «Батьком» Конституції України вважається нардеп Михайло Сирота, який очолював Тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання проекту.

З усіх пострадянських республік, Україна прийняла Конституцію останньою. А міжнародне співтовариство визнало її однією з найдемократичніших у світі.

28 червня – дата історичного голосування – державне свято і офіційний вихідний в Україні. Це єдине свято, яке закріплене в самій Конституції. А весь чинний Основний Закон складається з 15 розділів і 161 статті. Саме до цієї дати працівники міської бібліотеки-філії №1 підготували тематичну виставку «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо». Тут ви познайомитесь з попередниками сучасної Конституції, а також взнаєте багато цікавого з історії Конституції.

Цікаві факти про Конституцію України:

В 2011 році була презентувала перша мініатюрна Конституція України – книжка розміром 2х3 см. У ній 160 сторінок, на яких вручну було написано понад 9 тисяч букв – кожна не більше 1 мм. Але мініатюра вмістила лише десяту частину тексту оригіналу. Книга важить всього 15 г. Автор – художник-графік – Ігор Степанов – витратив на її створення близько двох місяців.

Відділ культури і туризмуЗнам'янського міськвиконкому


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень