Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Позачергова дев’яноста сесія міської ради

Дата: 25.05.2020 15:02
Кількість переглядів: 1720

Фото без описуВраховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу CОVID-19» (зі змінами), розпорядженням міського голови було скликано позачергову 90 сесію міської ради, місцем проведення визначено приміщення Центру дитячої та юнацької творчості.

25 травня  2020 року, під головуванням міського голови Сергія Філіпенка, за участі секретаря міської ради Наталії Клименко, відбулася позачергова дев’яноста сесія Знам’янської міської ради. 

До початку роботи сесії, під головуванням депутата міської ради, члена постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста Миколи Тернового,  відбулося спільне засідання депутатських комісій на якому було розглянуто питання порядку денного пленарного засідання, а саме: «Про  внесення  змін до рішення міської ради від 23 травня 2019 року №1980 «Про встановлення єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку на території м. Знам’янка на 2020 рік»» та «Про звільнення від сплати за оренду комунального майна територіальної громади м. Знам’янка на період дії карантину».

Участь в роботі спільного засідання постійних комісій міської ради взяли приватні підприємці міста, що здійснюють свою Фото без описупідприємницьку діяльність на території дільниці «Ринок» комунального підприємства «Знам’янський ККП».

Міським головою Сергієм Філіпенком було наголошено на необхідності прийняття вищезазначених проєктів рішень задля підтримки суб’єктів підприємницької діяльності. 

Перед початком пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання  загиблих знам’янчан в зоні АТО.

За результатами голосування, внесено зміни до рішення міської ради від 23 травня 2019 року №1980 «Про встановлення єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку на території м. Знам’янка на 2020 рік», а саме: тимчасово, на період, що закінчується останнім календарним днем місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановити на території  м. Знам’янка для платників єдиного податку першої та другої групи, робота яких була заборонена на період дії карантину згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами: 

ставку єдиного податку для першої групи платників єдиного податку в розмірі  0 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;

ставку єдиного податку для другої групи платників єдиного податку в розмірі 0 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Фото без описуДаним рішенням також встановлено, що ставки єдиного податку застосовуються до суб’єктів підприємницької діяльності, які у період до 01 липня 2020 року подали до Знам’янської державної податкової інспекції Олександрійського Головного управління ДПС у Кіровоградській області відповідну заяву щодо застосування пільги із зазначеного виду та місця здійснення діяльності.

За результатами обговорення, враховуючи пропозицію міського голови Сергія Філіпенка та беручи до уваги рекомендації спільного засідання постійних комісій, проєкт рішення «Про звільнення від сплати за оренду комунального майна територіальної громади м. Знам’янка на період дії карантину» було затверджено з доповненням, відповідно до якого звільнено приватних підприємців, що здійснюють свою діяльність на території дільниці «Ринок» КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг», від сплати за надання торгового місця з 17 березня 2020 року по 17 травня 2020 року включно. При перевиконані  дохідної частини міського бюджету компенсувати КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» втрати в сумі 115,6 тис. грн. (сума зазначена відповідно до інформації керівника КП «Знам’янський ККП» Олега Чернявського).

Після закінчення пленарного засідання, міський голова Сергій Філіпенко та приватні підприємці міста, що були присутні на засіданні, подякували депутатам за їх роботу. 

У пленарному засіданні позачергової дев’яностої сесії міської ради 25 травня  2020 року взяли участь: депутати міської ради Наталія Клименко, Ольга Бойчук, Володимир Мацко, Юрій Сопільняк, Ірина Зіньковська, Олег Антоненко, Сергій Каратаєєв, Юрій Клюка, Сергій Постика, Олег Рубан, Віктор Озеряний, Олександр Куцов, Світлана Філіпова, Надія Коленченко, Олексій Луц, Микола Терновий, Андрій Мороз, Ігор Грінченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління Галина Лихота, керівник КП «Знам’янський ККП» Олег Чернявський, приватні підприємці, представники ЗМІ, працівники відділу забезпечення діяльності міської ради.

З результатами поіменного голосування за проєкти рішень та за процедурні рішення є можливість ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». 

Відділ забезпечення діяльності 
міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень