Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з керівниками  релігійних громад

Дата: 15.04.2020 11:11
Кількість переглядів: 2129

       Фото без опису 14  квітня  міський голова Сергій Філіпенко провів  нараду з керівниками  релігійних громад, що діють на території міста, щодо дотримання  вимог  карантину  під  час  відзначення  релігійних  свят  у  місті, зокрема Великодня.

       Звернув увагу на дотримання карантинних обмежувальних заходів, заборону проведення масових релігійних зібрань відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 року № 255 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211", ознайомив із розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації  від 03 квітня 2020 року № 2 "Про посилення заходів щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби на території міста».

 Керівник  робіт з ліквідації наслідків   надзвичайної  ситуації  Сергій Фото без описуГребенюк  звернувся до духовенства з проханням поставитись з розумінням до карантинних обмежень в умовах епідемії та максимально дотримуватися правового режиму, а також проводити профілактичні, протиепідемічні заходи під час святкування Великодніх свят. Він наголосив на необхідності максимально обмежити велике скупчення людей, розглянути  можливі альтернативні варіанти проведення святкових богослужінь (наприклад, транслювати богослужіння онлайн тощо). Ознайомив присутніх з з Постановою Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 року № 255 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211", розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 03 квітня 2020 року № 2 "Про посилення заходів щодо недопущення  поширення коронавірусної  хвороби  на  території  міста» рекомендаціями щодо пасхальних богослужінь у період карантину Міністерства культури та інформаційної політики  з проханням дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину, аби не наражати себе, своїх близьких та друзів, а також всіх віруючих на очевидну небезпеку.  «Лише спільними зусиллями та системною працею ми зможемо зупинити поширення небезпечного вірусу»,- зазначив  Сергій Анатолійович. 
Старший інспектор сектору превенції поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області Вадим Чорненко зупинився саме  на питанні проведення заходів із забезпечення охорони громадського порядку  під час відзначення прийдешніх релігійних свят. Повідомив, що  буде вжито заходів щодо упередження великого скупчення людей біля культових  споруд  та посилено контроль за забезпеченням дотримання вимог пов’язаних із запровадженням тимчасового карантину на території  міста.Фото без опису

Заступник начальника районного управління, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Знам’янського районного управління Головного управління держпродспоживслужби в Кіровоградській області Сергій Манько нагадав  щодо засобів з профілактики коронавірусної інфекції та про карантинні обмеження в умовах епідемії. 

      У нараді та обговоренні взяли участь: перший заступник міського голови Валентина Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керівник робіт з ліквідації наслідків   надзвичайної  ситуації  Сергій Гребенюк, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Зіньковська, старший інспектор сектору превенції поліції Головного Управління Національної поліції в Кіровоградській області Вадим Чорненко , заступник начальника районного управління, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Знам’янського районного управління Головного управління держпродспоживслужби в Кіровоградській області Сергій Манько.

Із духовенства у нараді взяли участь: благочинний Знам’янського округу, настоятель Релігійної громади (парафії) Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії УПЦ   отець Василь,   настоятель храму, протоієрей Української Греко-католицької церкви, (парафії) Успіння Пресвятої Богородиці  отець Іван , протоієрей,  настоятель храму «Релігійна громада  Покрови Пресвятої Богородиці Кропивницької єпархії Православної Церкви України  м. Знам’янка»  отець Степан.Фото без опису

Відділом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю було підготовлено та роздано  керівникам релігійних громад листи та роз’яснювальні законодавчі документи  щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби.

Учасники наради домовились спільно  зробити усе можливе,  щоб не допустити різкого спалаху захворюваності у результаті інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень